... ...
top of page
Sök

Vådan av att "bråka" med små fåglar...

Jag "bråkade" med några gråsparvar i min trädgård, de mumsade nämligen på mina nysatta gräsfrön som behövdes för att min gräsmatta ska bli bra att skötas av min robotgräsklippare. Jag förklarade för dessa gråsparvar: att det var gräsfrön och inte fågelfrön som jag hade satt. Men en dag så såg jag dessa fåglar picka i sig frön, jag höll på att plocka ur diskmaskinen och torkade ett glas på fot (ett av mina glas som jag fått som blodgivare, mycket stolt över - oersättligt nu för tiden), så jag gick fram till köksfönstret och knackade på rutan så att de skulle försvinna. KLIRR sa det, för jag hade glömt att jag stod där med ett glas i handduken!!! Jag hade ändå tur, mitt köksfönster hade inte tagit någon skada!!! Nu börjar det så smått spira, små babyfjun till gräs klarade sig från gråsparvarna, ändå.

Så hittills är det 1 - 0 till gråsparvarna och min svärson säger att gråsparvarna är nästan utrotningshotade, så jag fortsätter att fylla på med gräsfrön och säger till dem att det är inte fågelfrön!!

33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

I dessa coronatider..

Jag har haft lyckan att inte drabbas av detta elände som coronapandemin ställt till med. De små problemen för min del är att jag tillhör gruppen som ska respektera karantänbestämmelserna, men jag har

En geting flyger in

Jag gick en skrivarkurs. Vi var 9 personer på kursen som fick samma ämne att skriva en novell om: "En geting flyger in". Jag hade väldigt roligt och vill därför delge ert mitt resultat. Håll till godo

Comments


bottom of page