... ...
top of page

De 7 främsta fördelarna med luftvärmepump

Luftvarmepump1.png

Bör du välja en luftvärmepump hellre än en annan typ av värmepump? Det finns många fördelar med luftvärmepumpar och dessutom har du många fabrikat och modeller att välja från. Med den här typen av uppvärmning kan det finnas pengar att spara. Det är också den främsta fördelen som brukar nämnas då det blir tal om uppvärmning med värmepump.
 

Luftvärmepumpens 7 främsta fördelar
Låt oss ta en titt på de 7 fördelar som kan anses vara de allra främsta. De är goda argument för att investera i den här typen av uppvärmning både i den permanenta bostaden och på sommarstället.


1. Spara energi med luftvärmepump
Luften finns ju precis överallt och den kostar inget. Det är från luften som luftvärmepumpen hämtar energin som kommer att värma ditt hem. En vanlig luftvärmepump ger dig 2–3 kWh värme till huset men använder bara 1 kWh för att lyckas med detta. Det blir ganska snart en besparing som du kan se i din vardagsekonomi.


2. Det behövs inga vattenburna element

Att riva ut element och sedan installera ett vattenburet system för en värmepump kan bli både kostsamt och tidskrävande. Med en luftvärmepump är det bara att installera enheten utomhus
och enheten inomhus för att börja sprida den varma luften. Det hela påminner om en luftkonditionering som också sprider värme och kyla via luften.


3. Kyla på sommaren
När det blir varmt utomhus går det att använda samma luftvärmepump som spred värme på vintern för att kyla ner varma sommardagar. Den går att använda omvänt och kan göra inomhusklimatet mycket trevligare på kort tid.


4. Enkel installation
När du väljer en luftvärmepump behövs det inget borrande i berget, grävande i mark eller installation i sjö. Det här är en modell som i stort sett alla kan dra nytta av. Även om du bor i radhus eller i en fastighet med flera lägenheter kan det fungera alldeles utmärkt att installera värmepumpen som inte tar stor plats och som inte kommer att störa andra grannar. Många gånger kan det vara så att du faktiskt klarar installationen själv.


5. Ren inomhusluft
Med pumpen får du också en effektiv rengöring av inomhusluften. Den kommer att filtrera bort partiklar som kan verka störande och faktiskt också bidra till hälsoproblem som allergier och astma. Det är förstås viktigt att regelbundet rengöra pumpens filter för att få bästa möjliga rengöring av luften med den.


6. Fungerar fint som komplement
När det behövs ett komplement till den direktverkande elen är luftvärmepumpen ett gott alternativ. Detta tack vare att den är så pass enkel att installera. När det blir riktigt kalla vinterdagar och husets vanliga värmesystem inte ger den värme som eftersöks kommer det att vara en stor fördel att ha värmepumpen installerad.


7. Går att fjärrstyra
Idag kan du välja en luftvärmepump som du kan kontrollera med din smartphone. Det betyder att du kan dra igång uppvärmningen av sommarstugan långt innan du kommer fram på vinterlovet. Det betyder också att du kan följa vad som händer i pumpen på avstånd vilket kan vara en stor tillgång.

bottom of page