... ...
top of page

Runt 60-års åldern, ibland tidigare, svullnar prostatan hos de flesta män. Resultatet blir att prostatan succesivt klämmer åt kring urinrör och sädesledare. Ofta blir även urinblåsan påverkad. Alla får inte besvär – men väldigt många.

Symtomen är lätta att känna igen för allt eftersom strålen blir svagare blir det svårare att kissa och

tömma urinblåsan. Oundvikligen blir toalettbesöken tätare – också på natten. Livet påverkas allt mer.

Besvären beror bl.a. på att testosteron, det manliga könshormonet, omvandlas till dihydrotestosteron i prostatan vilket stimulerar tlllväxten. Fenomenet kallas godartad prostataförstoring och är helt ofarligt - men jobbigt att leva med.


7 av 10 män är obehandlade

Trots att prostataförstoring är ett vanligt problem, tycker många män att det är jobbigt att prata om. En viktig anledning till att 7 av 10 män i Sverige är obehandlade – egentligen i onödan,eftersom det går att få hjälp – väldigt enkelt.

 

I USA tänker män annorlunda

I framförallt USA men också i Tyskland, Österrike och Schweiz använder många män, med stor framgång, en receptfri medicinalväxt som heter Sabal. Från samma växt tillverkas Sabamin, ett växtbaserat läkemedel från det schweiziska läkemedelsföretaget Bioforce AG. Ett bolag startat av forskaren och hälsoprofilen Alfred Vogel.

Godkänd av Läkemedelsverket

Precis som ett vanligt läkemedel är Sabamin godkänd av Läkemedelsverket i Uppsala. Däremot,

innehåller Sabamin inga syntetiska läkemedelssubstanser – bara ett välbeprövat extrakt av ekologisk,

amerikansk sabal.
Är det inte dags att du också provar? Sabamin är receptfritt. Kostar dig ca 6 kr/dag och du behöver endast ta en kapsel/dag.

Sveriges mest använda växtbaserade läkemedel mot godartad prostataförstoring. Du hittar den i flertalet apotek och hälsobutiker.
Mer information om produkten finns även på www.avogel.se

Sabamin är ett växtbaserat läkemedel använt vid lättare urineringsbesvär orsakade av godartad prostataförstoring, exempelvis nattliga

urinträngningar. Används sedan läkare konstaterat att annan allvarlig sjukdom inte föreligger.

 

Om besvären kvarstår eller förvärras efter 6 månader

kontakta läkare för förnyad bedömning. Läs bipacksedeln innan användning. Marknadsförs av Svenska Bioforce ab, 046-234700. www.avogel.se

bottom of page