... ...
top of page

Allt du behöver veta om ansiktsbehandlingar

Om du aldrig har fått en professionell ansiktsbehandling så är det på tiden att du unnar dig en. Det är aldrig för tidigt eller för sent att komma igång med god ansiktsvård. Professionella ansiktsbehandlingar är viktiga på flera sätt.

Dels så är det förstås så att behandlingen hjälper dig till en frisk och vacker hy i ansiktet. Samtidigt så får du veta mer om din hudtyp. Kunskap om hudtyp är otroligt viktigt för att till exempel sola på rätt sätt. Du lär dig också vilka hudvårdsprodukter som du bör använda. Och du får också viktiga rekommendationer för hur du ska ta hand om din hy hemma.

Innan du bokar in en ansiktsbehandling på en salong nära dig så kan det vara bra att veta lite mer om hudvård för ansiktet. Här är det som du bör ha koll på innan du väljer en behandling.

Vad ingår i ansiktsbehandlingar?

Det här kan variera. Det finns enklare behandlingar som rengör och återfuktar. Om du vill göra rent på djupet så ska du välja en lite mer avancerad behandling. Olika skönhetssalonger jobbar med olika tekniker och produkter.

Ta reda på vad som erbjuds och välj det som kan passa dig bäst just nu. Inför en fest som ett bröllop så kan du ju till exempel vilja kombinera ansiktsbehandlingen med annat som manikyr och pedikyr.

Innan behandlingen börjar så bör du få en analys. Den visar dig hur din hud mår just nu. Hudterapeuten kan visa dig om du har begynnande rynkor och vad det kan tänkas bero på. Det här är något du vill veta förr hellre än senare. Så vänta inte med din första ansiktsbehandling, boka in en nu!

Hur lång är en ansiktsbehandling?

Hur lång ansiktsbehandlingen kommer att vara beror på vad som ingår. En kortare ansiktsbehandling kan vara klar på 20 minuter. Det finns också längre behandlingar som kan ta flera timmar. De ger mer djupgående rengöring.

Du kan också lägga till massage och en del skönhetskliniker erbjuder zonterapi som en del av sina skönhetsbehandlingar. När du bokar in din behandling så är det förstås viktigt att du tar reda på hur lång den är.

Det är inte att rekommendera att avbryta en påbörjad behandling för att du inte hinner slutföra den. Dessutom så är det viktigt att komma i tid. Om du inte kommer i tid så är det inte säkert att kliniken kan garantera att du får en full behandling då det finns andra som har bokat in tider efter dig.

 

Ansiktbehandlingar i Stockholm

Det finns en rad olika ansiktsbehandlingar. En del kan du göra hemma, medan andra görs på klinik. Lasercenter är ett sådant företag som erbjuder ansiktsbehandlingar i Stockholm och som har mer verksamma metoder. Det finns IPL, kemisk eller mekanisk peeling, TESS och effektiva medicinska krämer.

 

Kan ansiktsbehandlingen fixa allt?

Nej, en ansiktsbehandling kan inte få ordning på alla hudåkommor som finns. Om du har en hudsjukdom så är det viktigt att du får rätt typ av behandling för denna. Det kan ju vara så att du behöver medicinering. Men en duktig hudterapeut kan hjälpa dig att fastställa vad rodnader beror på. Därefter så kan ett bra beslut fattas om vad som bör göras för att din hy ska må bättre och bli vackrare.

Rynkor och veck

Många krigar mot sina rynkor och veck. Det finns rynkor som uppstår då huden är alldeles för torr. Och så finns det förstås rynkor och veck som uppstår på grund av ålder. Det går att behandla båda typer av rynkor.

Idag så är det många som väljer ansiktsbehandlingar som fillers. Det här är behandlingar som går ut på att tillföra huden ämnen som fyller ut. Utfyllnaden får veck och rynkor att slätas ut. Det här är otroligt effektivt.

Det går att behandla rynkor med krämer och ansiktsbehandlingar som är utan nål. Men det är bra att förstå att det här inte kan ge samma resultat som botox och fillers. Detta särskilt då det handlar om djupa rynkor. Läs mer om fillers här.

Med regelbundna behandlingar så går det att föryngra huden och få tillbaka lyster och spänst. Det kräver förstås att du även hemma följer din hudterapeuts anvisningar. Det är viktigt att inte slarva med rengöring och behandling med krämer hemma.

Finns det risker?

Det finns alltid risker med ansiktsbehandlingar. Den största är kanske att du inte får de resultat som du drömmer om. En ansiktsbehandling är inte magisk. Men den kan göra skillnad. Innan du bokar in din behandling så bör du ta reda på vad du kan förvänta dig.

En seriös skönhetsklinik talar om vilka resultat som är troliga. De kommer att se på din hy och förklara vad du kan göra och vad det kan ge. Det är upp till dig att besluta hur mycket du vill göra för ditt utseende.

Det är inte alla som upplever att rynkor är något negativt. Men torr hy som kliar är inte roligt och ansiktsbehandlingar är minst lika viktiga för ditt välmående som för hur du ser ut. Om du vill använda dig av djupgående behandlingar som fillers så ska du vara medveten om risker.

Nålstick kan irritera huden och även lämna blåmärken några dagars tid efter behandlingen. Dessutom så kan en oerfaren person göra fel. Det kan leda till att du får ojämnheter som inte ser bra ut. De försvinner efter en tid men är ändå en risk att vara medveten om.

När du vänder dig till en erfaren hudterapeut som jobbar på ett seriöst sätt så är riskerna minimala. Dessutom så får du veta precis vilka risker det rör sig om innan du bokar in din behandling.

Hur ofta bör du få ansiktsbehandlingar?

Det finns de som går till skönhetskliniken en gång per vecka. Men det här kan vara att överdriva. Om du klarar av viss ansiktsvård hemma så behöver du inte få professionella behandlingar mer än någon gång varannan månad.

Din hudterapeut kan rekommendera hur ofta du bör komma in för en viss typ av behandling. Om du får filler så kommer du att behöva fylla på efter några månader. Du bör få veta när det blir dags att komma in igen för ny behandling.

Vanliga djurrengörande ansiktsbehandlingar är viktiga att få med jämna mellanrum. När du får en professionell ansiktsbehandling så fungerar dina hemmabehandlingar bättre. Någon gång varannan eller var tredje måna

Ansiktsbehandling med gurka.jpg
bottom of page