... ...
top of page

GLENN MILLER ORCHESTRA

2018

EXHIBITION_13.jpg

Följ med på en interaktiv resa genom ABBA’s historia!

ABBA är en av världens mest framgångsrika popgrupper med över 390 miljoner sålda album. På ABBA The Museum kan du uppleva deras historia samt ta del av den genom att virtuellt prova deras scenkostymer, sjunga i Polarstudion eller mixa originalmusik. Du kan också kliva upp på scenen och bli den femte medlemmen tillsammans med ABBA som avatar-versioner. Förhöj din upplevelse med vår unika Audioguide där Agnetha, Benny, Björn och Frida delar med sig av sina personliga berättelser från deras karriär.

Bild1.PNG

En fängslande historia

Christopher O’Regan berättar om ett av de mörkare kapitlen i 1700-talets historia.

Bild3.PNG

Borgeby Slott Ett tusenårigt drama

Skånes, Danmark och Sveriges historia har i hög grad återspeglats i Borgeby. Få platser i Norden har som Borgeby under en så lång tidsperiod ständigt svepts med i de stora och mångskiftande historiska händelserna. Följ den dramatiserade dokumentärfilmen om Harald Blåtands vikingatida ringborg från slutet av 900-talet; borgen som ägdes av Lunds ärkebiskopar; handel och kommlunikation i Öresund och Löddeköpinge/Borgeby; Kalmarunionen och kungarnas maktkamp som drabbar Skåne; den danska reformationen 1536 och det efterföljande adelsriket; Jörgen Kock och Hans Spiegel på Borgeby under 1500-talet; svenskarnas övertagande av Skåne genom Roskildefreden; det blodia skånska kriget 1675-1679, livet på slottet och i byarna under 1700-talet; bondeupploppet; familjen Norlind och kultureliten i Borgeby i början av 1900-talet

79341381-N5oog.jpg
Musikal

Djungelboken

Följ med till den vilda och exotiska Indiska djungeln och möt där de klassiska figurerna Baloo, Bagheera, Kaa och den fruktade Shere Kahn. 

Sissel_IMG_8506.jpg
Konsert

Konserttips i vinter

En värmande konsertkväll i ett vintrigt Sverige. Där har ni en perfekt kombination. Här är två konserter som lyser upp i slutet av året.

Bwh 1084x770.jpg
Konserter

En av landets viktigaste kulturinstitutioner med räckvidd långt utanför landets gränser.

bottom of page