... ...
top of page
Bild1.PNG
Bild2.PNG
Bild3.PNG

Upplev Fjällen

 

Utforska den fantastiska naturen i Arjeplog där du har fjällvärlden precis utanför dörren. Många drömmer om att uppleva naturen men vill inte sova i tält eller vandra i flera dagar.

 

Med Hornavan hotells ”Upplev Fjällen” paket bor du hos oss på hotellet men får njuta av naturen på dagtid. Se mer på www.hornavanhotell.se

 

Top of Arjeplog

Du är med i Top of Arjeplog som sedan starten 2012 ökat intresse för fjällvandring och skapat intresse för naturen.

 

I fjällkommunen Arjeplog har intresset för vandring ökat stort. Bakgrunden är förstås ett redan stort intresse av att vistas ute i naturen, men med Top of Arjeplog blev det många som la in en extra växel. Kortet utformades 2012 och i maj var allt igång. Av de som tagit alla tio toppar finns åldrarna 3 till 86 år. Alla som bestiger fjäll har förstås inte toppkort, en del lämnar inte in sina efter säsongens slut. Uppskattad sträcka för alla som lämnat in är i snitt 9,9 km. Läs mer om Top of Arjeplog här: https://topofarjeplog.org/

 

Fjällvandra på ditt sätt

Under tre dygn bor du/ni i Arjeplog. Ni ankommer till Hornavan Hotell och får checka in i något av våra fantastiska hotellrum. Kanske inleder ni dagen med en bastu? Eller så drar ni direkt ut och börjar vandra i den vackra naturen.

 

När ni sedan har vandrat er trötta kommer ni tillbaka till hotellet och på kvällen får ni njuta av en underbar middag. I vårt paket ”Upplev fjällen” ingår följande:

 

- 3 övernattningar på hotellet.

Ni får ett hotellrum som passar er, oavsett om ni reser själva eller tillsammans med andra.

- 3 middagar.

Tre goda middagar i vår restaurang där ni kan koppla av efter en dags vandring.

- 2 matsäckar

Ta med er enklare lunch på er vandring. Matsäcken innehåller en kall rätt, vatten och kaffe så att energin alltid är på topp.

- Kortet Top of Arjeplog.

Där årets fjälltoppar finns med. Det finns vandringar för alla. Oavsett om du vill ha en riktig utmaning eller vandrar för första gången.

 

Lyxvandringen

Med paketet Lyxvandringen får du uppleva fjällvandring samtidigt som du övernattar i vår lyxsvit. Ni äter en 3- rätters exklusiv middag alla 3 dagar och har tillgång till egen bastu på hotellrummet. Kvalité när den är på topp helt enkelt.

 

Ni vandrar på egen hand, men vill ni ha en guidad tur finns självklart den möjligheten. Med en tilläggskostnad på 1500 SEK ordnar vi en guide som tar med er upp på fjället och berättar mer om den sagolika natur ni befinner er i.

 

Resan

Resan till Arjeplog ordnar ni själva. Det finns flera sätt att ta sig hit. Antingen flyger ni till Arvidsjaur och tar flygbussen hit. Mer information finns här:

Flygbiljetter: https://www.nordica.ee/en/home

Flygbussen: https://arvidsjaurairport.se/flygtransport-flygbuss-hyrbil-flygtaxi-arvidsjaur-arjeplog/

 

Det går också bra att ta tåget till Jörn för att sedan hoppa på bussen till Arjeplog.

Tåg: https://www.sj.se/

Buss: https://ltnbd.se

Bild3.PNG
bottom of page