... ...
top of page
rbok_senior_2021.jpg

Nyfiken på släktforskning?

Vill du ta reda på mer om dina rötter, men vet inte i vilken ände du ska börja? Inga problem, Rötterbokhandeln har grundkursböckerna för dig. Släktforskning på egen hand behöver inte vara svårt, men i början kan det vara bra med vägledning i form av en pedagogiskt upplagd grundkursbok.

Kom igång med din släktforskning 

checkmate-1511866_640.jpg

LOCKA TILL SCHACK

Schack är inte bara ett spel som spelas av smarta människor. Schack, själva spelet, gör dig smartare och skyddar din hjärna från kognitiv nedgång.

Genom historien har schack genomgått många variationer. Schackets historia sträcker sig över cirka 1 500 år. De tidigaste föregångarna till schack uppstod i Indien på 500-talet. Därifrån spred det sig till Persien. Frasen ”schackmatt” (shâh mât) är persiska och betyder "kungen är besegrad" eller "kungen är hjälplös". När araberna erövrade Persien blev schacket introducerat i Nordafrika och därifrån spreds det vidare till södra Europa. I Europa utvecklades det till sin nuvarande form på 1400-talet.

pyramid.png

Gratis patienser online

Välkommen till vår samling av underhållande och utmanande patiens. Här kan du lägga gratis patiens på nätet. Vår samling består av både moderna och klassiska patienser.

bottom of page