... ...
top of page
Sök

I dessa coronatider..

Jag har haft lyckan att inte drabbas av detta elände som coronapandemin ställt till med. De små problemen för min del är att jag tillhör gruppen som ska respektera karantänbestämmelserna, men jag har hittills (peppar, peppar...) inte drabbats. Jag har förflyttat mig med egen bil, (en stor lycka i dessa tider). Jag har träffat mina barn och barnbarn, vi har hållit avstånd och inte kramats. Jag har hållit avstånd och åkt och handlat i olika butiker, har åkt till Återbruket, allt med behörigt avstånd. Nu har jag dessutom kunnat börja att umgås med mina forna arbetskamrater, vi är alla pensionärer. Detta har varit mycket trevligt.

Under denna period så har jag upptäckt stora fördelar med att handla mycket på nätet, jag gjorde detta tidigare också, men, den stora vinnaren i detta sammanhang det är Apoteket. Där handlar jag både mina receptbelagda läkemedel + övriga saker från deras sortiment, oftast betydligt billigare än i butik. Inga kostnader tillkommer och det är snabb leverans, oftast nästkommande vardag och direkt i min brevlåda! Större försändelser får jag hämta på mitt utlämningsställe, där är det oftast inte någon kö heller om jag väljer rätt tidpunkt.

Igår den 10 september 2020 så upptäckte jag ett annat fantastiskt mirakel. Jag hade skickat ett sms till min son med några frågor och där jag bad om hjälp med saker som min son fixar åt mig. Ett sms är det som funkar bäst, om jag ringer så får jag oftast ett svar om att han sitter i möte eller ringer upp senare. Så ett sms skickades och bara några minuter senare så ringer sonen upp mig. Jag förklarar då att jag nu behöver hjälp med att flytta ut klippområdet för min robotgräsklippare, har varit lite nylagd gräsmatta som har växt till sig. Ja, säger min son det ska han hjälpa mig med, men inte just nu utan om ett par veckor för nu är han i Kroatien!! Jag som tyckte att jag pratade med honom som om han var i rummet bredvid!

Det som var ännu trevligare med det samtalet det var att sonens särbo (nu för tiden, men också varit sambo) de skulle träffas där i Kroatien, för dit får hon åka från Skottland, men inte till Sverige. Båda två kan dessutom jobba hemifrån (alltså i cyberrymden), så det blir några veckor med både arbete och ledighet för dem.

Visst lever vi i en underbar värld!

66 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

En geting flyger in

Jag gick en skrivarkurs. Vi var 9 personer på kursen som fick samma ämne att skriva en novell om: "En geting flyger in". Jag hade väldigt roligt och vill därför delge ert mitt resultat. Håll till godo

Reklam, ja tack! - ibland..

I alla fall om den är så här medryckande - och tänk vilken UPPLEVELSE!!! www.youtube.com/watch?v=7hzrdEYop34 Det gör ju inget om någon dyker upp som en frisk fläkt och får fart på både det ena och det

ความคิดเห็น


bottom of page