... ...
top of page
Sök

Korsord - nyttig hjärngympa

Uppdaterat: 10 juli 2020

Jag är tyvärr i stort sett en riktig "soffpotatis" vad gäller all fysisk aktivitet, men däremot så håller jag och min man igång våra hjärnor med allehanda aktiviteter.

Jag tycker om handarbeten av alla de sorter, vi båda lägger pussel och vi läser också mycket. Korsordslösare är vi av stora mått - ibland så kan vi ha diskussionen om det är OK att fuska sig till en lösning genom att googla fram svaret och så klart är detta helt OK. Dessutom så skickar vi aldrig in några svar så vi konkurrerar inte med dessa och skulle vi ställa upp i en tävling på tid så skulle vi kanske inte heller vinna för det tar ju sin lilla stund att googla fram svaret. Vi har som en sport att inte söka förrän vi har lösningen nästan klar, vill så att säga inte göra det för lätt för oss. Men en stor förkovran är det att lösa korsord, man lär sig något nytt varje dag.

Mitt favoritkryss det är "Tvetydigt" i Aftonbladet, där har jag fått många "a-ha"-upplevelser! Här får ni prov på några lösningar: Värmer säkert trötta änglar = MOLNTÄCKE

Vad kallar råttorna sina motorcyklar? = OSTBÅGAR

Skickar glasmästaren sina leveranser i = FÖNSTERKUVERT

Fuskare däremot har jag inget fördrag för. Ta dessa personer som har råd att betala 175 000 kr för att fuska sig till bra resultat på högskoleprovet och dessa ska bli läkare och jurister! Ja, inte skulle jag vilja bli behandlad av en dylik läkare, men kanske skulle det ha sina fördelar om man fick en jurist som kan trixa sig fram utanför lagens råmärken? Skamligt är ordet!

Jag förstår inte heller dessa personer som nu i vår upplysta tid dopar sig till dess att de blir avslöjade!!!

Mitt motto: lös ett korsord och du somnar glad och nöjd med ett leende på läpparna.


167 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

I dessa coronatider..

Jag har haft lyckan att inte drabbas av detta elände som coronapandemin ställt till med. De små problemen för min del är att jag tillhör gruppen som ska respektera karantänbestämmelserna, men jag har

En geting flyger in

Jag gick en skrivarkurs. Vi var 9 personer på kursen som fick samma ämne att skriva en novell om: "En geting flyger in". Jag hade väldigt roligt och vill därför delge ert mitt resultat. Håll till godo

Comments


bottom of page