... ...
top of page

Sponsrad

3 TIPS NÄR DU SKA VÄLJA KOSTTILLSKOTT

Livsmedelsverket har i en undersökning visat att de flesta svenskar inte följer rekommendationerna för grönsaker och fisk. För dessa kan det vara bra att komplettera med ett kosttillskott. Men vad ska man tänka på när man väljer sitt tillskott?

1. Hitta ett kosttillskott som passar just dig och din livsstil

Kosttillskott skall inte ersätta mat, men fungerar som ett bra komplement till daglig kost. Misstänker du att du äter för lite fisk? Leta då efter ett kosttillskott med omega 3. Vet du att du äter för lite grönsaker och frukt? Hitta ett tillskott med vitaminer. Det finns även kosttillskott med ett flertal näringsämnen som är bra för flera funktioner i kroppen, som till exempel VitaePro. 

2. Tänk på kvalitet

Det finns otroligt många kosttillskott på marknaden i dag, till väldigt olika priser. Välj en produkt som har hög kvalitet och effekter baserad på vetenskaplig dokumentation. Kosttillskottet bör vara sammansatt av grundligt undersökta och väldokumenterade ingredienser. Tänk även på att det inte nödvändigtvis är bättre med högre doser – en bra balans av näringsämnen är viktigt!

3. Välj välkända varumärken

Som i alla branscher finns det både seriösa och mindre seriösa tillverkare och återförsäljare och det kan vara svårt att veta vad man ska välja. Ett tips är därför att välja välkända varumärken. Det är dessa som oftast blir granskade och har högst krav på sig, vilket kommer till din fördel.

Kosttillskottet VitaePro innehåller trygga och rena ingredienser som är bra för flera funktioner i kroppen. VitaePro är framtaget av VitaeLab, vars produkter är föremål för stränga kvalitetskontroller och där produktionen sker enligt riktlinjer för GMP (Good Manufacturing Practice). VitaePro är idag ett av Nordens mest använda kosttillskott.

bottom of page