... ...
top of page

UPPLEV DET BÄSTA AV MORA GENOM MORA PARKEN

Mora Parken Hotell

Ett stenkast från Zornmuseet och mitt i Vasaloppsarenan ligger Mora Parken. Med kultur, natur och aktiviteter inpå knuten bor du bekvämt i hjärtat av Mora, en kort promenad från centrum och utbudet av butiker och restauranger. Mora Parken är en året runt-anläggning som erbjuder boende i allt från moderna hotellrum till genuina stugor i bästa dalastil. Anläggningen ligger naturskönt vid Dalälven och erbjuder god mat, nöjen och bowling.

Välkända Mora, vid Siljans norra strand, lockar med ett rikt natur- och kulturliv året runt. Vasaloppet, som numera består av både en vintervecka och en sommarvecka, har satt orten på kartan och faktum är att mycket kretsar kring det välkända arrangemanget. Vasaloppsarenan är öppen hela året möjliggör många olika typer av aktiviteter, beroende på årstid. Vintertid är det givetvis längdskidor i spår av hög kvalitet. Många kommer till Mora för att njuta av den fantastiska skidåkningen, oavsett om man ska åka något lopp under vasaloppets vintervecka eller inte. Sommartid inbjuder Vasaloppspåret till cykling, vandring och andra naturnära aktiviteter.

Mora Parken är en del av Vasaloppsarenan tack vare att den passerar rakt genom anläggningen, cirka 800 meter från mål. Naturen och alla aktiviteter som Vasaloppsarenan inbjuder till ligger således runt knuten. Närheten till centrala Mora gör att det är nära till butiker, restauranger och det rika kulturliv som finns i Mora. Anders Zorns legendariska hem, Zorngården samt Zornmuseet ligger bredvid Mora Parken och ett besök där är en måste under en vistelse i Mora.

Naturvandring i skogen
bottom of page