... ...
top of page

UPPLEV GÖTA KANALS PÄRLOR!

Ny tur med det bästa av kanalen på tre dagar.

Du behöver inte resa över halva jordklotet för att få en upplevelse i världsklass. Unna dig en kryssning genom Göta Kanal och du får ett minne för livet. Kryssningarna på Göta Kanal finns också listade i den internationella bestsellern ”1 000 Places to See Before You Die”.

Rederi Göta Kanal AB har under nästan 150 år kryssat på Göta Kanal och gästerna kan välja mellan att resa i två, fyra eller sex dagar. Nytt för nästa säsong är en tre-dagarskryssning med kanalfartyget M/S Wilhelm Tham. Färden kommer att gå mellan Norsholm och Mariestad (eller i omvänd riktning) och är den sträcka som passagerarna ombord brukar uppskatta allra mest. Det är alltså gästernas förtjusning över sträckan som gjort att rederiet valt att starta en kryssning på just denna del av kanalen. Tre dagar är dessutom ett lagom tidsspann för att hinna uppleva och lära sig om livet längs kanalen samt att hinna njuta av livet ombord.

Livet ombord präglas av hög servicenivå, lugn och ro, umgänge med besättningen och övriga passagerare, välsmakande måltider och sist men inte minst fantastiska vyer längs vägen. De guidade utflykterna på land och de många slussningarna är spännande inslag under färden – man passerar såväl maskindrivna som handdrivna slussar samt kanalens äldsta sluss.

Peter Henricson, Affärsområdeschef på Rederi Göta Kanal AB, berättar om rederiets kryssningar:
- Vi har gäster från hela världen som kommer hit med stora förväntningar och vi vill naturligtvis inte göra dem besvikna. Mixen av de olika komponenterna i resan såsom de historiska fartygsmiljöerna, de utvalda besöksmålen, maten och drycken och inte minst den personliga servicen ska ge gästerna en högkvalitativ upplevelse som är något utöver det vanliga. Våra klassiska kanalfartyg har dessutom renoverats och omhändertagits på ett sätt som gör att man hela tiden känner historiens vingslag.

Kapten Pierre Drackner har under många år fört fram kanalbåtarna på Göta Kanal, ett jobb som han älskar.

– Besättningens viktigaste uppgift är att få alla att trivas, säger Pierre. Ofta infinner sig en familjär känsla och efter någon dag har många knutit nya vänskapsband. Det är något man kanske inte förväntat sig av resan, så det ger en extra krydda till helhetsupplevelsen. Det är glada men tårfyllda farväl när gästerna lämnar båten efter kryssningens slut.  Men det är också en bekräftelse på att vi skapat ett fint minne för livet för våra gäster, avslutar kapten Pierre Drackner

FAKTARUTA:

3-dagars kryssning
3 dagar/2 nätter
Helpension med 2 frukostar, 3 tvårätters-luncher samt 2 trerätters-middagar
3 längre stopp för utflykter

Kryssningsvärd ombord

Höjdpunkter längs färdvägen:
Totalt 44 slussar varav 2 handmanövrerade
Kanalens äldsta sluss (1813)
Slusstrapporna vid Berg och Borensberg
Lina, Sveriges minsta färja. Trafikerar Göta kanal på tvären
Unik järnbro från (1813)  
Forsviks Bruk Motala , ”Göta kanals huvudstad”,
Vreta klosterruin(ca år 1100)

Pris: 7.835:-

Läs mer på www.gotacanal.se

bottom of page