... ...
top of page

INSPIRATION TILL VINTERNS RESOR

Mitt i den svenska sensommaren så tipsar Senior.se – Tid för Livet, sina läsare om vinterns resor. Det är nämligen aldrig för tidigt för att börja planera och drömma sig bort.

Vi tog en pratstund med Jeanette Larsson, marknadschef för researrangören Scandorama för att få lite olika förslag och tips på vinterns resor. Några weekendresor i Europa men även resor längre bort –

till paradislika och exotiska platser. 

Amsterdam är en av Europas charmigaste städer som välkomnar dig med vackert julpyntade gator och upplysta husfasader. En brokig och vänlig nöjesstad med många sevärdheter. Denna stad, som har fler kanaler än Venedig, bjuder på smala gator och ståtliga byggnader. Shoppingutbudet är enormt med såväl stora varuhus som små genuina butiker. En härlig weekend i kanalernas stad är ett hett tips.

 

Vad är det bästa med julshoppingen i Amsterdam?
– Här finns så många specialbutiker, perfekt för dig som vill handla med dig något annorlunda hem.

AMSTERDAM

- Storstad med småstadscharm

Dublin brukar kallas för Europas vänligaste stad, den är också den mest ungdomliga med ett storslaget nöjesutbud och utmärkt shopping. Perfekt för julklappsinköp! Stadens litterära och musikaliska storheter är världsberömda och Irlands historia är något alldeles extra. Eller som Dublinsonen Oscar Wilde brukade uttrycka det ”Jag kan motstå allt – utom frestelser”. Du mår helt enkelt bra i Dublin!

Vilka tre besök får man inte missa under ett besök i Dublin?
–  1. Guinness Storehouse - den sju våningar höga utställningen på St James’s Gate Brewery i centrala Dublin, där Guinness började bryggas 1759.

2. Trinity College med Book of Kells

3. Ett besök i pubtäta Temple Bar för att insupa stämningen  och den härliga irländska musiken. 

DUBLIN

- Gästvänlighet och puls

Berlin, Europas kanske mest fascinerande huvudstad, lockar med spännande upplevelser. Den perfekta resan för dig som vill ha storstadsweekend och julmarknad i ett. Vid jultid glittrar och sprakar Berlin som allra mest och bjuder på underbar julstämning med sina över 60 olika julmarknader spridda över olika stadsdelar - var och en med sin speciella karaktär. Lägg till ett stort kultur- och nöjesutbud och resan blir komplett!

Hinner man besöka alla 60 julmarknader under en weekend?
– Det kan bli stressigt, då det finns så mycket annat att också uppleva i Berlin. Vi rekommenderar Gendarmenmarkts julmarknad som räknas ofta som ett av Berlins vackraste torg och är beläget i stadsdelen Mitte samt Julmarknaden vid slottet Charlottenburg i Berlin som är mycket vacker med slottet som bakgrund.

BERLIN

- Extra mycket i juletid

Gästvänliga sagostaden Krakow lockar mer än någonsin. Medeltida arkitektur och klassiska kaféer trängs med ett modernt folkliv. Pastellfärgade renässansbyggnader och gotiska mästerverk tävlar om din uppmärksamhet. Lägg till en stor dos julstämning och upplevelsen blir komplett!

Vilka är fördelarna med en resa till Krakow?

-Du får mycket för pengarna och du blir förtjust i den vackra och sagolika staden.
 

KRAKOW

- Vackert och välbevarat

I gemytliga Prag upptäcker du unik arkitektur, prisvärd shopping och traditionella ölstugor. Här bor du mycket centralt i Gamla stan. Fira en mysig adventshelg i Prag och kom hem full av julstämning!

Varför kallas Prag för den gyllene staden?
– Många byggnader har skimrande tak, tex den vackra Nationalteatern.

PRAG

- Julstämning i den gyllene staden

Hitta julstämningen i London! Veckorna före jul strålar staden i julens färger och stämningen är fantastisk! Det enorma shoppingutbudet lockar och staden bjuder på fantastiska juldekorationer. Känn pulsen och njut av ett London i julskrud! Missa inte de vackert pyntade varuhusen och Hyde Parks Winter Wondeland. Vårt hotell är perfekt beläget ett stenkast från Oxford Street. Flygtiderna gör att du får ut mesta möjliga av din vistelse i London!
 

Varför återkommer man om och om igen till London?

London är en miljonstad, men har en charm och en härlig stämning som man gärna upplever om och om igen. Något kvarter bort från huvudstråken hittar man lugna oaser, pittoreska bakgårdar och historiens vinglag.
 

LONDON

- Shoppa loss i världsmetropolen

bottom of page