... ...
top of page

ISKALL TRADITION

Ett vinterbad gör gott för både kropp och knopp – det visar forskningen. Nu återupplivar TanumStrand den gamla bohuslänska traditionen och lagom till advent inviger man en ny liten bastu, bara några steg från badstegen.

Det första badhuset i Grebbestad byggdes redan 1844. Specialiteten var kurer med gyttja från havsviken som ansågs kunna göra mirakel. Under perioden fanns det både varmbadhus och kallbadhus. Det senare bevarades längst men revs 1974.

-Jag kommer själv från Grebbestad och vet många lokalbor som håller liv i traditionen att kallbada. Därför känns det extra kul att kunna erbjuda våra gäster denna härliga upplevelse, säger Marthina Lindberg Listad, SPA-chef på TanumStrand.

På träbryggan, bara några steg från det friska salta havet har man byggt en mysig, rykande het liten bastu. Lagom till advent och julbordstider står den klar att invigas. 

- När man nämner kallbad så skakar många på huvudet men jag rekommenderar verkligen alla att testa minst en gång. Man brukar bli fast... Det är en fantastisk upplevelse och kick! Dessutom så visar forskning på att det är rena hälsokuren. Att vinterbada minskar spänningar, trötthet, dåligt minne och humöret blir bättre. Utmärkt i stressiga juletider med andra ord, säger Marthina.

Konceptet bakom Spa Horisont heter Fire & Ice och växlar mellan värme och kyla. Flera mindre eldstäder bidrar till stämningen och varma bastubad möter sin motpol i kalla duschar och is­scrub.

- Att vi nu dessutom har ett riktigt vinterbad – det känns fantastiskt bra och passar vårt koncept som handen i handsken.

De gäster som bokat julbord på TanumStrand kan välja mellan flera olika upplevelser att inleda vistelsen med – innan man slår sig till bords. Bland utbudet finns exempelvis ölprovning i sjöboden, kräftkok bryggan, sillprovning med Peter Harryson eller bastubad och juldopp i havet.

FAKTA

TanumStrand är en av Bohusläns största hotell- och konferensanläggning med 165 rum, 97 stugor och egen gästhamn. Hotellet, som är öppet året runt, ligger alldeles vid Skagerraks strandkant, och kan ta emot upp till 1000 gäster för övernattning, middag, möten och aktiviteter.

TANUMSTRAND
457 95 Grebbestad
Tel vxl +46(0)525 190 00
info@tanumstrand.se
bokning@tanumstrand.se

bottom of page