... ...
top of page

VÄXTHJÄLPEN

Hur mår dina växter hemma? Är de vissna, har gula eller bruna blad? Förstår du inte riktigt varför? Då kanske Växthjälpen kan vara något för dig. 

 

Vi träffade Sara Karlsson som driver företaget Växthjälpen. Ett företag hon startade genom sin otroliga passion för växter.

 

Sara, kan du berätta lite om Växthjälpen?
– Ja, tänk dig in i känslan när du går in i en blomsterbutik, atmosfären, luften och lugnet. Den känslan skapar vi hemma hos dig och på din arbetsplats.

                                                                                                                       

Hur gör ni det?

– Vi åker ut till kund och berättar hur vi enkelt skulle kunna förbättra deras miljö med hjälp av växter. Ger förslag på växter som trivs hos dem och hur vi skulle inreda med växter. Vi berättar också vilka växter som skulle kunna vara extra bra att ha i deras omgivning. Sedan levererar vi växter och återkommer löpande och tar hand om dem. Detta gör vi för att säkerhetsställa att växterna håller sitt estetiska värde varje dag. Vi levererar varje vecka en blombukett till receptionsdisken om det önskas. Vi ser upp till kundens behov och skapar en lösning som passar just dig.

 

Hur ofta åker ni ut?

– Detta beror helt på kundens behov. Vanligast är att vi återkommer varje vecka. Vi har även kunder som vi kommer till under en viss period, till exempel under solsemestern eller skidresan. Andra kunder önskar att vi kommer en gång under hösten/våren och hjälper till att omplantera växterna och det hjälper vi självklart till med också. Vi är flexibla och ser upp till varje enskild kund. 

Varför är det viktigt med växter Sara?

– Växter ger oss som många vet syre men de ökar även luftfuktigheten och tar upp skadliga ämnen i vår omgivning. Växter som visats sig vara bra att ha i sovrummet är bland annat svärmorstunga och paradisträd genom att de släpper ut mycket syre på natten. Växter som istället är bra att ha runt IT-utrustning tillexempel på kontoret är guldpalm och bergpalm. En växt som visat sig ta upp flest ämnen och är en riktig reningskälla är fredskallan, så vill ni investera i en växt så skulle jag rekommendera fredskallan.

 

Vad är det som gör att en växt trivs eller inte?

– Kan du ge några enkla råd?” Absolut! Vanligast när vi träffar kunder och växterna inte mår bra så handlar det om att den antingen fått för mycket vatten eller för lite. Det är alltid svårt att veta vad som är lagom för just den växten, vårt råd är att alltid känna på jorden innan du vattnar och ha lite ordning på vilka växter som gillar fuktighet och vilka som hellre vill torka upp mellan vattningarna. En annan orsak kan också vara att den står i fel läge. Vissa växter vill ha mycket ljus och vill därmed stå i söderläge. Andra växter gillar lite mindre sol och vill därmed stå i öst-/västläge eller en bit in i rummet i söderläge. Sedan har vi växter som mer gillar skuggiga platser och därmed gärna står i norrläge. Sista rådet får bli näring, en källa som gör att växterna får det där lilla extra som gör att de mår som bäst. 

 

Hur kan man kontakta er om man vill ha er hjälp?

– Antingen så ringer du oss på telefonnummer 0766-33 51 62 eller besöker oss på hemsida www.vaxthjalpen.se. Du kan också kontakta oss via våra sociala medier Facebook eller Instagram där vi även svarar på frågor. Vår vision är det ska vara enkelt för alla att ha gröna välmående växter runt sig. Vi vill hjälpa dig och hitta den lösningen som passar dig så kontakta oss så hjälper vi dig mer än gärna.

bottom of page