... ...
top of page
Tommasi
Tommasi Baciorosa Appassionato 2015
Tommasi Baciorosa Appassionato 2015

NY ÅRGÅNG OCH NYA FORMAT

Den italienska sommarkyssen i nya format. Tommasi Baciorosa Appassionato mötte publiken inför förra sommaren och fick full distribution i ordinarie sortiment under året som gick. Vinet är ett prisvärt kvalitetsvin framställt på druvorna corvina, rondinella, molinara, negroamaro, och primitivo, med 114 års vinkunnande i bagaget.

 

Förutom att vinet (750 ml) byter årgång till 2015 under våren, är årets nyheter en 3000 ml box och en halvflaska, 375 ml. Båda hittar du i beställningssortimentet. Innehållet är precis som tidigare en uttrycksfull och ungdomlig bekantskap med doft av citrus, mogna söta körsbär, vildhallon och skogssmultron. Smaken är torr, frisk och fruktig med läskande inslag av röda sommarbär såsom hallon, smultron och jordgubbar.

 

Förutom sällskapsfunktionen, passar vinet bra till lättare rätter som sallader, skaldjur och grillad fisk. Du matchar det även ypperligt till lättare kyckling- och pastarätter eller som aptitretande aperitif. Fortfarande en smak av italiensk sommarkyss, med andra ord.

 

Boxen går att beställa på rosebyrån.se och www.systembolaget.se

 

TOMMASI BACIOROSA APPASSIONATO 2015

Box 3000 ml, 259 kr Flaska 750 ml, 89 kr Flaska 375 ml, 56 kr

Druvor: corvina, rondinella, molinara, negroamaro, primitivo

Ursprung: Italien 

Producent: Tommasi Viticoltori 

Alkoholhalt: 13 % vol.

bottom of page