SVERIGES ROLIGASTE MEDLEMSKLUBB FÖR SENIORER
®
Aktiviteter, inspiration och erbjudanden för dig som är 60+
STEKT RIS MED KIKÄRTOR
RECEPT FÖR 4 PERSONER
2 dl ris (helst råris)
230 gram ekologiska kikärtor (avrunnen vikt)
2 ägg
Persilja
1 matsked Tahini
2 vitlöksklyftor
Minst en halv citron
1. Koka upp riset.
2. Skölj av kikärtorna.
3. I med äggen i en stekpanna och rör runt till en äggröra med lite tjockare bitar.
4. Häll i riset i stekpannan och stek tillsammans med äggen på medelhög värme.
5. Blanda i ordentligt med persilja i stekpannan.
6. Häll i de sköljda och avrunna kikärtorna och blanda ihop med övriga ingredienser i stekpannan.
7. Släng ner en eller två finhackade vitlöksklyftor.
8. I med en matsked Tahini.
9. Pressa över en halv citron.
10. Salta och peppra efter tycke och smak. Toppa med olivolja och servera i pitabröd.