... ... Stekt ris med kikärtor
top of page

STEKT RIS MED KIKÄRTOR

RECEPT FÖR 4 PERSONER

2 dl ris (helst råris)

230 gram ekologiska kikärtor (avrunnen vikt)

2 ägg

Persilja

1 matsked Tahini

2 vitlöksklyftor

Minst en halv citron

1. Koka upp riset.

2. Skölj av kikärtorna. 

3. I med äggen i en stekpanna och rör runt till en äggröra med lite tjockare bitar. 

4. Häll i riset i stekpannan och stek tillsammans med äggen på medelhög värme.

5. Blanda i ordentligt med persilja i stekpannan.

6. Häll i de sköljda och avrunna kikärtorna och blanda ihop med övriga ingredienser i stekpannan. 

7. Släng ner en eller två finhackade vitlöksklyftor.

8. I med en matsked Tahini. 

9. Pressa över en halv citron.

10. Salta och peppra efter tycke och smak. Toppa med olivolja och servera i pitabröd. 

bottom of page