... ...
top of page
Helena om gråstarr

VILL DU OCKSÅ SLIPPA GLASÖGON

EFTER DIN GRÅSTARROPERATION

020 - 22 00 02​

Vid din gråstarrsoperation kommer en ögonkirurg att ersätta din grumliga ögonlins med en ny, konstgjord lins. Din syn kommer därmed att avsevärt förbättras, men du kommer sannolikt fortfarande att behöva glasögon.

Ögonoperation

Du kan också välja en speciallins som även tar bort ditt synfel och gör att du helt kan slippa glasögon efter operationen. För att få den mer avancerade speciallinsen behöver du betala en extra kostnad  i samband med operationen. Detta kallas för medfinansiering (co-payment). Landstinget betalar givetvis fortfarande kostnaden motsvararande operationen samt den enklare standardlinsen. Du står för mellanskillnaden av kostnaden för en standardlins och en speciallins. Priset är från 9.800 kronor per öga.

 

Vilka synfel kan avhjälpas med en speciallins?
De synfel som kan korrigeras med en speciallins är närsynthet, översynthet, astigmatism (brytningsfel) och ålderssynthet - eller en kombination av dessa. De olika linstyperna man avänder för att ta bort synfel kallas multifokala- eller toriska linser. För att kunna behandlas med en torisk eller multifokal lins krävs att ögonläkaren bedömer att du har de rätta medicinska förutsättningarna.

 

Behövs remiss?
Nej, det är inget remisstvång för ögonsjukvård längre.

 

Vill du veta mer?
Ring Capio Medocular på telefon 08-534 888 00 så berättar dom mer. 

bottom of page