... ...
top of page

SKEPPARHOLMEN NACKA - ÅRETS SPA

Skepparholmen Nacka är vinnare av priset ”Årets spa” i samband med 1,6 & 2,6 miljonerklubbens årliga utdelning av ”Hälsopriset”. Nominerade vara även Asia spa, YSB Saltsjöbaden, Varbergs kusthotell, Yasuragi och Sankt Jörgen Park. Motivering till vinnarpriset är; "Med passion, kompetens och ständig förnyelse är detta ett spa som får oss att längta tillbaka. Här erbjuds friskvårdande harmoni inramad i vacker skärgårdsmiljö. Ett spa med unika medarbetare som lyser med servicekänsla, omtanke och engagemang."

Hälsopriset är instiftat av 1,6 & 2,6 miljonerklubben. Initiativtagare är Alexandra Charles och Annette Lefterow, som även har utvecklat konceptet. Priset delas nu ut för andra gången och tanken är att lyfta fram de personer eller initiativ i Sverige som under året bidragit till att inspirera till hälsa och välmående, vare sig det handlar om mat, träning, wellness eller en innovation som kan bidra till folkhälsan på ett positivt sätt.

- Vi är glada och stolta över att vi fått detta fina pris som är ett kvitto på att vi lyckats i vår långsiktiga hälsosatsning som bland annat inneburit satsning på blodsockersäker mat, nytt fint spa, nya träningskoncept och omtanke om varandra och vår vackra miljö. Det visar sig även ekonomiskt och i gästantal. För sjätte året i rad ökade vi omsättningen och resultatet och vi har dubblat resultatet och fyrdubblat vårt antal privatgäster de senaste åren. Jag vill rikta stort tack till våra passionerade, omtänksamma och engagerade medarbetare - utan er hade det här aldrig gått, säger vd Gabriella Persson Klahr.

Endast 20 minuter från Stockholm Citys finns enastående förutsättningar att skapa en naturnära vistelse som stärker kropp och själ. Spat har genomgående en ljussättning och inredning i skandinavisk anda inspirerat av naturen och de fyra årstiderna. Skepparholmen Nacka har 50 års erfarenhet av att anordna utbildningar, möten och konferenser - stora som små.

En vistelse på Skepparholmen Nacka innebär omtänksamhet om både det inre och yttre. Spa- och konferenshotellet är först med blodsockersäkra konferenser. Maten som erbjuds är baserad på mer protein, långsamma kolhydrater, mycket grönsaker och antioxidanter. Den specialutformade menyn är framtagen för att hjälpa gästernas koncentration genom att hålla en jämn blodsockernivå under hela dagen.

De senaste 10 åren har Skepparholmen bedrivit ett seriöst och framgångsrikt hållbarhetsarbete. Det sociala ansvarstagandet baseras på riktlinjerna i ISO 26000 - Vägledning för socialt ansvarstagande. Verksamheten är miljömärkt med Svanen, har KRAV-certifierad restaurang och trippelcertifikat från ISO, vilket innebär ISO 9001 för kvalitet och ISO 14001 för miljö och ISO 20121 för hållbarhet vid evenemang. Dessutom är verksamheten säkerhetsdiplomerad, där krav för brandskydd ingår, och har full pott i Svenska Mötens kvalitetscertifiering och 4 stjärnor enligt Visitas internationella hotellstandard. Skepparholmen är även vinnare av "Årets Spakonferens 2016" (via Spa Awards) och "Årets Konferenshotell 2016" (via Nacka Kommun).

bottom of page