... ...
top of page
Fint poolområde

PARADIS

FÖR AKTIVA 55+

Sol, ljus och värme. Bra service, trevliga människor och massor med aktiviteter. Dessutom bra golf. Året runt. Ett riktigt paradis finns faktiskt i östra Thailand för dig som är senior. 

Några vänner till mig hade köpt sig en lägenhet i Thailand. Vårt ”andra hem” kallade dom det. Märkligt att ha ett andra hem så långt bort, tyckte jag. Men dom pratade entusiastiskt om fantastiska möjligheter till roliga aktiviteter i sommarvärme året runt. Och bjöd ner mig. Det ledde till att även jag blev frälst!

I östra Thailand, längs kusten söder om Bangkok och hela vägen bort till Kambodja, finns det fortfarande många platser som inte har förstörts av turism och där prisnivån är behagligt låg. Det finns härliga öar och många nationalparker. Dessutom mängder med bra golfbanor med låg gree-fee och få spelare under vardagar. Och nästan alltid sol och värme!

I en liten strandstad ligger Scandinavian Village, där medlemmarna – som måste vara minst 50 år och skandinaver– under tio års tid har skapat sig en tillvaro, som innehåller de flesta sorters service, socialt liv och aktiviteter som resvana och kvalitetsmedvetna skandinaver kan önska sig.  Några bor där nästan året runt. Andra bara under några semesterveckor. Men de flesta bor där större delen av vintern. Och kallar det sitt paradis!

Några av de tillfälliga besökare som just nu är här håller med: - Varje dag på Scandinavian Village vaknar vi med ett leende. Och på kvällen somnar vi med ett leende, säger Christina från Mölle, som har varit gäst under 3 veckor. - Vi har varit på många ställen i Thailand, men först nu har vi hittat ett ställe som har ”allt”. Här finns verklig livskvalitet, trygghet och massor av aktiviteter. Möjligheterna för att spela golf på många bra banor är fantastiska. Dessutom är det billigt, tillägger hennes man Halvard.

Karta över Chon Buri
Hotell vid pool

Men det är inte alla som spelar golf. Catharina och Nils från Stockholm har gästat Scandinavian Village i två omgångar med mellanliggande tur till en av öarna i närheten: -Scandinavian Village är verkligen en oas för roliga aktiviteter och trevligt umgänge i skönt klimat. Och möjligheterna för att ta sig till härliga öar eller världsstaden Bangkok, liksom till andra delar av Asien,.

Hur kan det komma sig att Scandinavian Village är så uppskattat? Gunnar Kraft, ordförande för Scandinavian Village: ”Sedan medlemmarna tog över ägandet och driften, har vi arbetat för att Scandinavian Village skall uppfylla våra drömmar om det perfekta boendet för aktiva skandinaver över femtio i Thailand. Nu är vi nära målet.”

Numera bor även jag på Scandinavian Village och tycker att jag hittat ett paradis i östra Thailand!

Christian Juul  
Mail: juul.christian@gmail.com

bottom of page