... ...
top of page
Tantbubbel_medalj_2.jpg
pool_2_sätrabrunn.jpg

Bredvid hotellet finns spaanläggningen där vattnet i bassängen håller behagliga 34 grader. Ta en simtur, glid ner i bubbelpoolen eller ta en bastu och njut!I spaavdelningen erbjuds gedigna spabehandlingar med endast svenska, ekologiska produkter från kvalitetsmärket Maria Åkerberg. Här finns något som passar alla.

Samuel Skragge kom till Sätra Brunn år 1700, stannade i 32 dagar och drack av Trefaldighetskällans vatten. Han fann att det var gott och läkande och startade därefter uppbyggnaden av hälsobrunnen.

Sedan dess har Sätra Brunns vatten druckits i stora mängder. Förr var det inte ovanligt att en gäst ordinerades upp till 8 liter vatten om dagen!

Vattenkuren kompletterades med promenader, god mat, samvaro och ett stillsamt leverne utan upprörda känslor!

På Sätra Brunn håller man traditionen vid liv genom den ständigt porlande Trefaldighetskällan i Brunnshuset och genom att servera friskt källvatten i karaff och kanna.

SPA PÅ SÄTRA BRUNN

Ordet spa kommer från orten med samma namn i Belgien. Dit började människor resa redan under antiken för att dricka ur de mineralhaltiga källorna och bada hälsobad.

På 1700 talet hade influenserna från Europa nått Sverige och badanläggningar som Sätra Brunn växte fram.

Här samlades sociteten och hovet, präster och fattiga, alla samlades för att umgås, dricka brunn och ta medicinska bad för att bota sjukdomar och stärka hälsan.

I Sätra Brunns spaavdelning finns 34 gradig pool, bubbelpool, ångbastu, gym, dusch & bastu samt relaxavdelning.

Vattenkran
SatraBrunn_rubrik.JPG
SB_logga.jpg

I över 300 år har människor kommit till Sätra Brunn av ett enda skäl – att få må riktigt, riktigt bra. Och så är det än idag.

Det första man slås av när man kommer till Sätra Brunn är stillheten.

 

Trots att det endast är en och en halv timmes bilfärd från Stockholm känns det som en helt annan värld. Vindens susande och fåglarnas kvitter hörs och axlarna sänker sig när man drar in den friska luften i lungorna.

 

Oavsett årstid är det hänförande vackert: de stora parkerna med sina stigar och stora träd, de över 100 husen från 1700-talet och framåt och de omkringliggande vida åkerlandskapen med betande kor och får.

 

Besök deras hemsida här!

Middag.JPG
frukost_fyrkant.jpg

Maten på Sätra Brunn är i en klass för sig. Företrädesvis lokal odlat och närproducerade råvaror som behandlas med klass och stil till välkomponerade rätter för alla smaker.  Självklart finns även härlig vegetarisk mat. Efter ett besök i  vår KRAV-märkta restaurang är det många som skriver glada tillrop och kommentarer om vår fantastiska mat i vår gästbok, och vi är stolta över att alla som varit här lovordar vår mat.  

Vill man koppla av, äta god mat njuta av varma bad och bli riktigt bortskämd några dagar är Sätra Brunn definitivt värt ett besök!

Sätra Brunn

KÄLLAN SOM ALDRIG

SINAR

Här möts kulturhistoria och nutid i en skön mix.

Att ”dricka brunn”, som man vallfärdade till Sätra Brunn för förr i tiden kan du fortfarande göra. Det mineralrika vattnet som finns på hela anläggningen är klassat som ett av landets bästa. Du kan till och med ta med dig några flaskor hem.

 

På 1700-talet var det magiska vattnet ansett som så nyttigt att brunnsgästerna ordinerades att dricka upp till åtta liter om dagen!

Sätra brunn välkomnar dig som är 60+ och vill komma iväg på en härlig vistelse som fokuserar på välmående för både knopp och kropp!

 

Att få umgås med andra seniorer i en härlig miljö – det är bra för hälsan! Det blir en vistelse fylld med aktiviteter som bad, promenader, vattengympa, rörelseövningar, guidade visningar i de historiska husen, brunnsdrickning m.m. men också gott om egen tid och social samvaro.

Maten är bland det viktigaste när man åker bort och här kommer smaklökarna inte att bli besvikna, Sätra Brunn får alltid beröm för god mat och fika.

 

Sätra Brunn är en kurort med 300-årig historia. Hit har generation efter generation vallfärdat för att ”dricka brunn”, dvs dricka vatten direkt från sin källa då det ansågs vara väldigt hälsobringande.​

Läs mer om Seniorkollo på Sätra Brunn här! 

Boka Seniorkollo här! 

Avkoppling, vila och tid för återhämtning är viktiga ingredienser i ett hälsosamt liv. God mat och dryck likaså. Allt detta hittar man hos Sätra Brunn. 

Sätra Brunn ligger mellan Sala och Västerås,på bekvämt bilavstånd från Stockholm, Mälardalen och Dalarna.

Sätra Brunn, 733 95 SALA

Tel: 0224-546 00

E-post: info@satrabrunn.se

Hemsida: www.satrabrunn.se

Vilostolar
Massage.jpg
bottom of page