... ... Salsiccia med bönsallad och parmesanmos

En skön vardagsrätt som vi piffat upp med parmesanost och basilika. Enkel att göra och tar inte lång tid. Receptet är för 4 personer och tar ca 30 minuter att göra. Smaklig spis!

Tipset

Att smaksätta mos med örter, ostar eller grönsaker är ett bra sätt att höja smakerna till regionsinsinriktad matlagning. Som i detta fall medelhav och Italien.

 

Av Smak i Bild.

Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

SALSICCIA MED BÖNSALLAD 

OCH PARMESANMOS

Ingredienser

600 g salsiccia

MOS

800 g potatis
50 g smör
1 dl mjölk
½ kruka basilika
2 dl parmesan

SALLAD

30 g pinjenötter
100 g babyspenat
1 burk stora vita bönor
1 dl dill
3 msk olivolja
½ pressad citron

 

Tillagning

Skala och koka potatisen i saltat vatten. Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelvärme. Lägg spenat, bönor och hackad dill i en bunke. Blanda tillsammans med olja, citronjuice. Smaka av med salt och peppar.

Stek eller grilla salsiccia.

Häll av och mosa potatisen, tillsätt smör och mjölk, rör ihop moset med en ballongvisp. Rör ner hackad basilika och riven parmesan. Salta och peppra efter smak.

Prego Grande Appassimento 

Siciliens sol på literflaska, 75 kronor

Artnr 79779 på Systembolaget

 

Prego Grande är en solstänkt italienare med smak av Siciliens heta sol som fått torka druvorna hela vägen till en appassimento och sedan tappats på en generös literbutelj.

Adsupply Media Sweden AB

Kristinehovsgatan 16

117 29 Stockholm

 

E-post: info@senior.se 

Tel. 073 733 77 57