... ...
top of page
Ginflaska Monkey 47

SÄLLSYNT GIN TILL SVERIGE

För sjätte året i rad framställer Monkey 47 den exklusiva ginen Distiller’s Cut, en småskalig destillering smaksatt med ovanliga ingredienser. I årets upplaga har ginen smaksatts med kryddrölleka, en ört som ger ginen en bittersöt, komplex och elegant smak. Totalt lanseras 50 flaskor av den åtråvärda ginen i Systembolagets exklusiva sortiment den 3 maj.

En gång om året ger sig Monkey 47 ut på jakt efter ovanliga smaksättare till Distiller’s Cut, en limiterad serie där ginens karaktäristiska fyrtiosju ingredienser blir fyrtioåtta. Till Distiller’s Cut 2017 har man låtit ginen ta smak av örten kryddkrölleka (Achillea moschata), som på engelska kallas ”Ivy” och växer vilt på hög höjd i de schweiziska bergen. Örtens karaktäristiskt kryddiga, söta aromer har tagits tillvara i destilleringen och resulterat i en unik gin med bittersöt, elegant och mångfacetterad smak. 

- Distiller’s Cut-serien är unik i sitt slag och ett sätt att låta experimentlustan och nyfikenheten hos Monkey 47 blomma ut i full skala. Den komplexa men eleganta karaktären hos årets gin ger verkligen en upplevelse utöver det vanliga. Svenska gin-fantaster kommer minst sagt att vara på tårna för att få tag i en flaska, säger Edouard Parlange, varumärkesanvarig för Monkey 47. 

Tidigare gästingredienser hos Distiller’s Cut har varit, bland annat, bihonung, björnrot och triangeloxalis, som alla satt sin särskilda prägel på ginen.


Endast 50 flaskor till Sverige
Distiller’s Cut 2017 produceras endast i en mycket exklusiv skala om totalt 4000 exemplar som fördelas över hela världen. I Sverige kommer totalt 50 flaskor att lanseras i Systembolagets exklusiva sortiment samt på utvalda cocktailbarer runtom i landet.

 

Monkey 47 Distiller’s Cut 2017
Alkoholhalt: 47,0 %
Pris: 699 SEK för 500 ml
Sys. no: 40247
Distiller’s Cut är en komplex dry gin med bittersöt, elegant smak, mjuka toppnoter och lätt sötma. Den komplexa karaktären gör att den passar mycket väl att avnjuta som den är, men även att använda i cocktails.

bottom of page