... ...
top of page
Glada seniorer vid datorn

SÅ RÄCKER PENGARNA LÄNGRE FÖR DIG SOM SENIOR

"Vill du resa billigt? Att resa på udda dagar eller årstider kommer sänka priserna dramatiskt."

Se över dina nuvarande avtal

Det går i princip att förhandla om allt. Vad betalar du för din hemförsäkring, el, ränta, bredband? Ring alla leverantörer och prata med dem. Ibland hjälper det med att säga att du funderar på att byta.  Kom ihåg att det är mycket billigare att behålla dig som kund än att få en ny kund för företaget.

 

Få råd att resa

Alla förtjänar att resa, och det kan du också! Tänk på att mycket går att få billigare vid udda tidpunkter. Vill du resa billigt? Att resa på udda dagar eller årstider kommer sänka priserna dramatiskt. Det är oftast billigare att resa på en måndag istället för en fredag. Det är även billigare att åka vid tidpunkter då de flesta inte har semester, dessa tidpunkter är t.ex. höst, slutet på januari eller innan sommaren.

 

Upplev mer

Det finns mängder med evenemang som inte kostar en enda krona. Detta kan vara allt från större evenemang arrangerade av städerna eller mindre träffar för grupper med olika intressen såsom boule.  Se över vad som sker i just din stad!

 

Lägg upp en budget

Håll koll på dina kostnader och få en bra överblick. Se också över hur mycket du faktiskt kan spendera varje månad. Stämmer kostnaderna överens med det kapital du har att röra dig med? Vad kan du skära ner på eller kanske t.o.m. eliminera helt från kostnadssidan?

 

Njut av seniorrabatter

Om du vill göra det enkelt för dig själv, har du som senior tillgång till massor med seniorrabatter. Många glömmer bort att de med ett par enkla klick kan få rabatt på det mesta, oftast på varumärken de redan köper idag och betalar fullt pris för. Seniordeal.se har redan förhandlat och samlat förmåner för dig som är 55+ helt kostnadsfritt på resor, upplevelser, telefoni, tidningar samt mycket mer.

 

 

Fler tips för att få pengarna att räcka

Förutom att hålla koll på dina utgifter och lägga upp en budget finns det många saker du kan tänka på för få pengarna att räcka, nedan kommer några fler tips;

 

•    Laga mat hemma. God mat behöver inte kosta mycket med lite bra planering

•    Försök att hålla nere kostnaderna för din mobiltelefon. Comviq och Tele2 erbjuder seniorabonnemang på seniordeal.se

•    Köp begagnat! Du kan göra riktigt bra affärer på till exempel möbler eller elektronik utan att behöva tumma på kvalitet.

•    Storhandla istället för att göra många små köp

 

Skriv upp allt du köper i ett anteckningsblock för att få bättre koll. Du kommer att få bättre koll på alla dina inköp – stora som små – och snabbt se hur dina köpvanor ser ut. Dessa mönster kan sedan enkelt ändras och förbättras, något som kan hjälpa din ekonomi väldigt mycket.


 

Du hittar allt på seniordeal.se

bottom of page