... ...
top of page

SÅ FÖRBÄTTRAR DU DIN BLODCIRKULATION

Oavsett om du lider av kalla händer och fötter, yrsel, dåligt minne eller kanske hör ett konstant ringande ljud i öronen är det ofta dålig blodcirkulation som orsakar detta. Med ginkgo biloba, ett medicinskt växtextrakt, kan du lösa problemen.

Det finns överraskande många hälsoproblem som inte verkar ha något gemensamt, men om du studerar den underliggande orsaken finns det en sak som dyker upp i varje enskilt fall: dåliga cirkulation. När vårt blodflöde blir långsammare, kan det påverka oss på en mängd olika sätt, vilket orsakar en rad olika symtom, vissa allvarligare än andra. De goda nyheterna är att det finns något du kan göra åt dessa problem. Ginkgo biloba, ett växtextrakt tillverkat på bladen från ginkgoträdet, innehåller vissa föreningar som utvidgar dina blodkärl och gör blodet mindre ”klibbigt” (trögflytande). Det resulterar i en förbättrad cirkulation. Plötsligt kan syret och näringsämnena nå ut till de ställen som tidigare fick dålig försörjning.

 

Problem som tycktes obotliga går helt plötsligt att lösa. Ginkgo biloba har till exempel visat sig kunna hjälpa personer som lider av

 

  • Kognitiva problem (dåligt minne, svårt med koncentrationen)

  • Tinnitus (ringande eller surrande ljud i ena eller båda öronen)

  • Kalla händer och fötter

  • Bensmärta vid gång

  • Yrsel

Användbart för att förhindra kognitiva problem

Ett av tecknen på åldrande är försämrat korttidsminne. Detta är ett naturligt tecken på att blodflödet till hjärnan har blivit långsammare. Med tanke på att hjärnan står för runt 20–25 % av kroppens totala syrekonsumtion, är det inte svårt att föreställa sig varför dålig cirkulation kan orsaka dessa problem. Ginkgo biloba inte bara hjälper människor att få bättre minne och koncentration, det har även visat sig fördröja insjuknandet i sjukdomar som Alzheimers, vilket är när hjärnan bokstavligt talat drabbas av en systematisk “härdsmälta”. Utöver att förbättra blodflödet, är de aktiva föreningarna i ginkgo biloba också kraftfulla antioxidanter som skyddar celler – inklusive hjärnceller (neuroner) – mot skador.

Kvalitet spelar roll

En brittisk studie av 18 olika ginkgo biloba-preparat visade tydligt att kvaliteten verkligen spelar roll. I studien, som har publicerats i en vetenskaplig tidskrift, undersökte man de olika gingko-produkternas “antoxidativa effekt” (förmågan att skydda mot skadliga fria radikaler) och till sin överraskning upptäckte man att även de produkter som redovisade de starkaste extrakten inte nödvändigtvis toppade listan. Det fanns en femtiofaldig skillnad mellan den sämsta produkten och vinnaren (Bio-Biloba). Flera konsumenttest där man har tittat på aspekter som “extraktrenhet” och “valuta för pengarna” har också lyft fram denna produkt som det bästa alternativet.

Text: Rickard Johansson

bottom of page