... ...
top of page
presentation-portedu.jpg

FÖR EN RIKARE FRITID

Det är en tydlig trend att människor vill göra mer av utlandsresan än att bara vara turister. Sol och bad, god mat och dryck är givetvis trevligt men allt fler söker något mer. Därför erbjuder PortEdu kurser och kulturupplevelser i Portugal. Ljuvliga stränder, förföriska städer och trevliga människor i kombination med att t.ex. läsa portugisiska eller att äntligen börja skriva den där romanen.

PortEdu håller intensivkurser i portugisiska i kontakt med lokalsamhället. Forskning har visat att det mest effektiva sättet att lära sig ett nytt språk är att göra det där språket förekommer naturligt. PortEdu’s intensivkurser kombinerar därför modern språkundervisning med vardags- och kulturupplevelser, som besök på marknad, museum och butiker. Eller varför inte en kväll på fadorestaurang?

Många drömmer om att skriva en roman eller berättelsen om sitt liv. En skrivarkurs i inspirerande miljö kan vara ett utmärkt sätt att äntligen ta steget. Under en intensiv vecka erbjuds möjlighet att skriva och utveckla egna texter genom professionell handledning och stimulerande textsamtal. Den pedagogiska modell som PortEdu använder sig av – det gemensamma textsamtalet – har visat sig utveckla såväl amatörförfattare som proffs till bättre skribenter.

Språk- och skrivarkurser är bara två exempel. Under våren 2019 satsar PortEdu även på mat och vin, relationer och en speciell kurs för de som funderar på att bosätta sig i Portugal. Vilken kurs man än väljer studerar man i små grupper med en svensktalande lärare.

1 oktober presenterar PortEdu programmet för våren 2019.

red-portedu-3-18.jpg
bottom of page