... ...
top of page

Poppels nya rekordöl släpps på fredag

För tredje året i rad har Poppels Bryggeri åkt land och rike runt i jakt på vinbär till Sveriges största crowdsourcade öl. Denna gång i samarbete med Bishop's Arms. Resultatet: rekord igen! 

Drygt 400 personer från norr till söder, i något som börjar likna en nationell folkrörelse, har donerat bär till ändamålet. En fördubbling mot förra året. Och inte nog med att fler delat med sig av sina solmogna vinbär än någonsin tidigare. Det donerades också mer bär per person. Totalt 900 liter är fyra gånger så mycket som bryggeriet fick in 2015.

Nu är det äntligen dags att smaka resultatet av ansträngningarna. Den 2 november är det smygpremiär på samtliga Bishop's Arms i Sverige och två dagar senare, fredag den 4 november, släpps den begränsade upplagan om 5 000 flaskor slutligen på Systembolaget.

– För oss på bryggeriet är detta kulmen på en tremånadersperiod som kännetecknats av en oerhörd arbetsinsats av alla inblandade, men också av en fantastisk mängd glädje och passion från alla vinbärshjältar, säger Mats Wahlström, VD på Poppels Bryggeri och den som varit ansvarig för insamlingen.

 

Den som lyckas komma över en Projekt 009, som ölet heter, kan se fram mot en fruktig och lätt vinös Imperial Saison med inslag av röda vinbär, svarta vinbär, blodapelsin, honung och örter.

Bryggmästare Daniel Granath kommenterar smaken:

– Det är tredje gången vi brygger en Imperial Saison på insamlade vinbär. För varje år har vi förbättrat bryggeritekniken lite och slipat på receptet. I mitt tycke är årets upplaga utan tvekan den bästa.

bottom of page