... ...
top of page
Pale Ale Alcohol Free

Pale Ale Alcohol Free!

Alkoholfri öl fortsätter att skörda stora framgångar på den svenska marknaden och nu tar vi nästa steg i etableringen av Big Drop Brewing Co och lanserar deras Pale Ale Alcohol Free.

 

Den 1:a juni finns denna högkvalitativa och smakrika pale ale på Systembolagets hyllor. En klassisk mellanmörk ale med viss beska och tydliga toner av humle och diskret limesmak. Denna alkoholfria ale har en given plats på varje middagsbord, terrass eller grillfest i sommar. 

Alen är skapad av Big Drop Brewing Co’s grundare Rob Fink och dess bryggmästare Johnny Clayton. Målet var att skapa en ale som skulle se ut, dofta och smaka precis som en alkoholhaltig pale ale. Förutsättningarna för att kunna göra detta är att ölen bryggs på samma sätt som en konventionell öl. Urvalet av de specifika råvarorna och den exakta recepturen är därför extra viktigt. En noga utvald mäsk bestående av en blandning av korn och vete används men i mindre omfattning än annars. Detta resulterar i en mindre sockerbas, vilken konverteras till alkohol. De tillför sedan vad vi kan kalla en mindre aktiv, ”slö” jästsort och efter en kort jäsningsperiod där ölen får jäsa fullt ut och allt socker i mäsken konverteras till alkohol, har de skapat en brygd med en alkoholhalt på endast 0,4%.

För att kompensera det faktum att en alkoholfri öl tenderar att få mindre fyllighet så tillför man laktos under bryggprocessen. Färsk lime tillsätts också för att ge en frisk syra och fräschör till ölen. I slutet av bryggprocessen så torrhumlas pale alen en aning för att förstärka humlekaraktären.

Resultatet är slående! Utöver den stundande lanseringen på Systembolaget och flertalet internationella lanseringar så vann Big Drop Brewing Co Pale Ale Alcohol Free nyligen utmärkelsen ”World’s Best Pale Beer, low-strength”, i den erkända öltävlingen The World Beer Awards 2017.

Ett tydligt bevis på att ingen alkohol inte skall likställas med ingen smak! 

 

PRODUKTFAKTA 

  • Beskrivning: En klassisk ale med dofter av citrus och honung. Den tydliga citrushumlen tillsammans med den färska limen skapar en frisk och tydlig citrussmak med bra längd och balans. En viss beska avslutar smaken, precis som det skall göra i en högkvalitativ ale.

  • Alkoholhalt: 0,4 % vol 

  • Artikelnummer: 1951 

  • Antal butiker: 240

  • Pris: 19,90 kr, 330 ml

  • Lanseringsdatum: 2018-06-01

bottom of page