... ...
top of page

MEDICINHISTORISKA MUSEET I UPPSALA

Medicinhistoriska museet är naturskönt beläget i Ulleråkerområdet i Uppsala. Museet är inrymt i en gammal administrationsbyggnad för det som en gång var Upsala Hospital och Asyl

Här finns en mängd upptäckter att göra. På bottenvåningen visas kroppssjukvårdens historia med allt från magisk utrustning i gamla tiders folkmedicin till instrument och apparater som än idag är i bruk. Apotekshistoria är också ett viktigt område och i museets apotek visas hur råvaror bereddes för hand till mediciner såsom piller och salvor. Veckorna innan jul kan man under handledning av våra kunniga apotekare tillverka sin egen julsenap enligt gammalt recept. Vägning och mätning sker på apoteksvågar från sekelskiftet, en god och praktisk kulturupplevelse. På övervåningen är psykiatrin i fokus och utställningen där berättar om en av landets största psykiatriska vårdinrättningar, Ulleråkers sjukhus, vars historia sträcker sig tillbaka till 1300-talet.

Aktuellt hösten 2017

Mer information om programmet på www.medicinhistoriskamuseet.uu.se

Senapstillverkning i apoteket

På tisdagar, under perioden 31 oktober–19 december, kan du göra julsenap enligt gammalt recept med apoteksvågar från sekelskiftet. Allt under handledning av museets apotekare. Passar både stora och små.

Tisdagar kl 13-16 (drop-in), start 31 oktober–19 december. Kostnad: 50 kr/burk.

För gruppbokning kontakta museet.

Adress: Eva Lagerwalls väg 8, 756 43 Uppsala. UL buss 4 (hållplats Kronparksgården)

Telefon: 018-6112610

Bokning: info@mhm.uu.se

Öppet: Tisdagar & torsdagar kl 13-17 samt 1/10, 29/10, 12/11 (12-16), 3/12.

Fri entré på vardagar, söndagar i samband med föredrag 40 kr.

Hemsida: www.medicinhistoriskamuseet.uu.se

FAKTARUTA:

bottom of page