... ...
top of page

MAURITZBERGS SLOTT & GOLF

- Bråvikens pärla

Känslan väcks redan på den uråldriga landsvägen och på uppfarten. när Slottet tornar upp sig vid horisonten. Mauritzberg är något utöver det vanliga. Det är en oas med guldkant, för dig som vill leva det goda i livet.

 

Ett sagolikt Slott

Ta ett djupt andetag. Känn lugnet. Bråvikens vatten, det bördiga landskapet, de djupa skogarna. På Mauritzberg har det tagits till vara på allt. Kronjuvelen är det 400-åriga slottet, som majestätiskt välkomnar dig på sin kulle med utsikt över grönskande landskap och ett glittrande hav.

 

En kunglig övernattning

Här kan du njuta av ett modernt leverne med historiens vingslag som ständigt sällskap. De personligt inredda sviterna i Slottet har havsutsikt. Från de hemtrevliga rummen i flygeln ser du ut över slottsparken.

Lodge villorna och gästhusen, som är moderna och perfekta för större sällskap, har utsikten mot den vackra golfbanan och erbjuder självhushåll.

 

En golfrunda i vacker natur

Tack vare den vackra och skiftande naturen är Mauritzbergs golfbana unik och erbjuder omväxlande karaktär för varje hål. Här hittar man en spännande kombination av vacker och lättpromenerad park- och skogsbana med betydande inslag av dammar och

vattendrag. Närheten till slottet och Arkösunds skärgård gör att dess läge är oslagbart.

 

En oförglömlig middag eller fest

Välj mellan en enklare lunch i klubbhusets Bistro eller en utsökt middag i någon av Slottets restauranger. Östergötlands enda fristående Slottskapell vid havet är populärt för såväl bröllop, dop och andra arrangemang.

 

En båt eller villa vid havet

Mauritzbergs kan även nås sjövägen. Här är det möjligt att lägga till med båten vid gästbryggan, ta en golfrunda, basta på flotten och äta en lunch eller middag.

Kanske blir du så förtjust i platsens skönhet, och du vill stanna kvar. Då väntar en egen tomt och en drömvilla på dig bland de lummiga ekarna.
 

På Mauritzberg finns allt detta

Och om det inte räcker för dig, på Vikbolandet och Bråvikslandet finns cykel och vandringleder, gårdsbutiker av olika slag, närhet till Göta kanal, sommarstaden Söderköping, kulturstaden Norrköping och för familjen Kolmården med Bamses Värld 

GOLFPAKET

Övernattning  i dubbelrum i slottet, greenfee, 3 rätters middag i slottsrestaurangen och frukost Söndag-torsdag  från 1495 kr/pers

 

Hemsida:   www.mauritzberg.se

Epost:        golf@mauritzberg.se

Telefon:     011-444 69 00

 

Mauritzbergs Slott och Golf ligger vid Bråviken på Vikbolandet, 140 km söder om Stockholm och 35 km öster om Norrköping. Närmaste flygplats är Norrköping (20 minuter) och Stockholm/Skavsta (45 minuter).

bottom of page