SVERIGES ROLIGASTE MEDLEMSKLUBB FÖR SENIORER
®
Aktiviteter, inspiration och erbjudanden för dig som är 60+
MÅNADENS RECEPT APRIL - POTATISKNYTEN MED ANSJOVIS
Vår egen potatisambassadör Kari Pettersson från Bjälbo har många potatisrätter i lager. Denna aptitretare som Kari ofta bjuder på är superenkel att tillaga och passar utmärkt att bjuda på i påsk.
Potatisknyten med ansjovis
18 st knyten
1 pkt färdig smördeg
200 g potatis, Amandine, Belana eller annan favoritsort
125 g ansjovisfiléer
½ dl parmesanost, riven
1 st ägg
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skala och koka potatisen mjuk, låt den svalna. Skiva upp den i 1 cm skivor.
3. Skär den färdiga smördegen i trekanter.
4. Lägg en potatisskiva i mitten på varje smördegsbit och 2 ansjovisfiléer i kryss ovanpå.
Vik ihop smördegen.
5. Vispa ägget och pensla knytena.
6. Strö över rikligt med parmesan.
7. Grädda i ugnen ca 15 – 18 minuter tills knytena fått fin färg.