... ...
top of page
Vacker strand

FÖRVERKLIGA DRÖMMEN

OM ETT UTLANDSBOENDE

Är du en av dem som funderar på ett boende utomlands? Kanske vill du ha värme och sol istället för den kalla svenska vintern? Du är inte ensam. Allt fler köper bostäder i Spanien, Cypern och Turkiet. En del vill ha något eget att besöka på semestern, andra vill bo permanent. Att köpa en bostad utomlands kan också vara en god affär på några års sikt.

På Mäklarringen har vi i många år hjälpt våra kunder att hitta och köpa hem i bland annat Spanien, Cypern och Turkiet. Hos oss kan du känna dig trygg genom hela bostadsaffären. Vi hjälper dig genom hela processen med alla lagar och regler som skiljer sig från våra svenska. Dessutom finns vi på plats i landet, själva eller med utvalda partners, så att du alltid har någon att kontakta när du har frågor om köpet. Alla våra partners pratar svenska eller engelska.

Spanien – alltid populärt

Spanien är ett av världens mest populära semestermål och under åren har det även blivit ett andra hem för många skandinaver. Hos Mäklarringen Spanien hittar du de bästa bostäderna som är till salu på Costa del Sol och Costa Blanca. Vi har lång erfarenhet av den lokala bostadsmarknaden och guidar våra kunder fram till det område, läge och bostad som önskas.

 

I Spanien finns ofta nyproducerade bostäder att välja bland vilket gör att man slipper renovera.

Två människor vid stranden
Solstolar på Cypern

Cypern – eftertraktad ö

Norra Cypern är en eftertraktad plats att köpa bostad på. Några skäl är att bostadspriserna är mer fördelaktiga än i många andra medelhavsländer, levnadskostnaderna är relativt låga, engelskan används flitigt, brottsligheten är låg och skattereglerna förmånliga.

 

Cyperns klimat är behagligt året om. Ön har en rik kultur, vacker natur och gott om aktiviteter. Till exempel så går det att njuta av 16 mil vandringsleder. Här finns även medelhavets renaste vatten och på norra Cypern är det aldrig mer än 3 km till havet.

 

Mäklarringen har lång erfarenhet av den nordcypriotiska bostadsmarknaden. 

Turkiet - ökar kraftigt

Visste du att tusentals européer har köpt fastighet längs Turkiets kust de senaste åren? Här finns det aktiviteter för alla åldrar, intressant historia, vacker natur och mycket god mat. Här kan du golfa, cykla och vandra i bergen. Segla, dyka och simma i de turkosblå Medelhavet eller bara njuta av livet i ett behagligt klimat året runt. Levnadskostnaderna är lägre än i länder som Spanien och Frankrike.

 

Sedan bostadsmarknaden för utländska köpare släpptes fri 2003 har efterfrågan på att köpa fastigheter i Turkiet ökat kraftigt.

Priserna ligger på mycket under halva priset än om man köper en bostad i Frankrike eller i Spanien, och det är ingen budgivning bara fasta priser.  

Tänk på att de svenska arvsreglerna inte gäller bostäder utomlands, fråga oss så kan vi berätta mer. 

Klippor och hav i Turkiet
bottom of page