... ...
top of page

VAR AKTIV OCH KOPPLA AV MED EN CYKELTUR!

Frankrike, Provence, Languedoc: Från Avignon till Medelhavet.

Redan 600 år f.Kr. grundade grekerna städer i dessa trakter, som Marseille, och med romarna kom vägnät och akvedukter för att förse städerna med rinnande vatten från bergen. Under denna cykeltur möter ni sådana monument och byggnadsverk. Därtill kommer det typiska för Provence: det intensiva ljuset, färgerna och dofterna, för att inte tala om de goda vinerna och det goda köket!

Frankrike, Alsace: Från Strasbourg till vinvägen.

Alsace är känt för sina vita viner och sin gastronomi. Med ett väl utbyggt nät av cykelvägar kan ni cykla denna tur från Strasbourg längs vinvägen ner till Colmar i lugn och ro längs foten av Vogeserna och njuta av landskapets fägring. Alsace är som allra vackrast under sommar och höst, när alla hus är översållade med blommor.

Italien, Lombardiet, Veneto: Med båt och cykel till Venedig.

De båda fartygen Vita Pugna och Ave Maria inbjuder till en veckas kryssning från Mantova till Venedig. Ni har en hytt och äter frukost och middag på kvällen ombord. På dagarna cyklar ni med en guide, som även talar engelska, längs Mincio och Po ner till Adriatiska Havet. Ni får även detaljerade kartor och vägbeskrivningar, om ni någon dag vill cykla på egen hand.

Österrike: På cykel i vackra Salzkammergut.

Förutom en rik historia är Salzburg förknippat med Wolfgang Amadeus Mozart och filmen Sound of Music. Det är i denna stad med en sevärd gammal stadsdel, uppförd på UNESCOS Världsarvlista, som cykelturen börjar och slutar. I trakten fanns det förr gott om saltgruvor – därav namnet. Det är i det vackra sjölandskapet Salzkammergut, öster om staden, som ni cyklar mellan sjöarna. Under festspelen i Salzburg (slutet av juli och början av augusti) är de flesta hotell fullbokade.

Tyskland: Cykla bland vinodlingar i Moseldalen 6 dagar.

I Tyskland är stora delar av Moseldalens sluttningar täckta med vinodlingar, och övervakade av gamla borgar. Ni följer flodens meanderslingor till största delen på cykelvägar utan biltrafik och åker igenom små samhällen, där ni kan rasta och provsmaka de ”gyllene dropparna”. Det finns en längre variant av turen på 8 dagar.
Läs mer om denna cykeltur:

Spanien, Katalonien: Längs Costa Brava till Cavans vinodlingar.

En cykeltur i det nordöstra hörnet av Katalonien, från Girona ut till Costa Brava och till foten av Pyrenéerna. Ni cyklar mest på grusväg, oftast utan biltrafik. En del sträckor går på trafikerad landsväg. Ett mycket trevligt, omväxlande landskap från badstränder och fiskebyar till till vinodlingar, där bl.a. cava produceras - den katalanska motsvarigheten till champagne. Tänk på, att det är mycket varmt under juli-aug!
Läs mer om denna cykeltur:

Loca France

tel 0340–653920

info@locafrance.se

bottom of page