... ...
top of page

+48 41 33 030 33

Bristol Busko

BRISTOL **** ART & Medical SPA 

BRISTOL ART & Medical SPA ligger centralt, i direkt anslutning till kurorten Busko-Zdrój. Här kan ni njuta av många soltimmar samtidigt som ni badar bort era krämpor. 

I den sydöstra delen av centrala Polen ligger staden Busko-Zdrój och anläggningen BRISTOL ART & Medical SPA. Området är flackt och kännetecknas av många soldagar per år, faktiskt flest bland kurorterna i Europa. Kurorten är en av de äldsta rekreationsorterna i Polen. Här finns de största fyndigheterna av sulfidvatten i Europa och sannolikt också i världen. Det unika sulfidvattnet samt jodid-bromidvattnet används framför allt som behandlingskur både invärtes och utvärtes då vattnet både dricks och används som badvatten. Sulfidvatten verkar antiinflammatoriskt, antireumatiskt, avgiftande och regenererande.

Fyrstjärniga BRISTOL ART & Medical SPA har anor som sträcker sig omkring hundra år tillbaka och som är starkt förknippade med de behandlingstraditioner som finns på kurorten Busko-Zdrój. Historien har tyvärr förändrat den ursprungliga verksamheten, men just nu fortlöper arbetet med att återställa platsens identitet genom att kombinera de senaste trenderna inom behandling med traditionella, klassiska behandlingar.

Välgörande sulfidbad

Sulfidbad hör till mest kraftfulla balneologiska behandlingarna, det vill säga behandlingsmetoder där man använder sig av bad. På grund av vattnets innehåll av ett svagt alkaliskt pH-värde mjukar det upp huden och återuppbygger den. Sulfidbad resulterar i att blodkärlen vidgar sig, vilket gör att huden rodnar. Metoden är erkänt bra för behandling av perifer ateroskleros. Det sänker nivån av kolesterol, triglycerider och urinsyra, vilket används vid behandling av diabetes och gikt. 

 

Svavel som förs in i kroppen förbrukas vid syntes av chondroitinsulfat som finns i ledbrosk och orsakar dess återuppbyggnad. Hos kvinnor bidrar behandlingen också till normalisering av det endokrina systemet. Dessutom har sulfidbad en antiinflammatorisk, uppbyggande och avgiftande verkan vid förgiftning av tungmetallerna bly, kvicksilver, vismut och arsenik.

 

Unik rehabiliteringsbehandling
Pool med lysen

Unika behandlingar

På BRISTOL ART & Medical SPA erbjuds rehabilitering av rörelseorganen samt behandling av ortopediska, neurologiska och reumatologiska sjukdomar. Behandlingarna utformas efter individen och baseras på anläggningens holistiska inställning till patienterna.

         Detaljerad anamnes, medicinsk behandling och konditionstester gör det möjligt att skapa en individuell terapiplan som fullt utnyttjar fysioterapeuternas kunskap och kompetens samt den moderna utrustningen.

         På anläggningen finns ett unikt Anti-Gravity löpband. Tack vare teknologi från NASA möjliggör löpbandet smärtfri träning med partiell avlastning, vilket gör att kroppen återfår den normala rörelseförmågan och det korrekta gångmönstret. Löpbandet avlastar kroppen upp till 80 procent, vilket ger känslan av att sväva i luften. Den är en ideal lösning för patienter med skador på nedre extremiteternas leder: höft-, knä- och fotleder.

Nedkylning som metod

Här erbjuds även en metod som utnyttjar kryoteknik för att stimulera kroppen. Genom en intensiv nedkylning av kroppen under 1-3 minuter fås efterlängtad effekt. För detta använder man kondenserad luft med en temperatur på -160 °C. Den systemiska kryoterapins verkan framkallar fysiologiska effekter i människokroppen, såsom smärtstillande, neuromuskulära och antiinflammatoriska samt motverkar ödem och ökar blodcirkulationen. Dessa behandlingar förbättrar också kroppens fysiska prestanda, påskyndar ämnesomsättningen och fettförbränningen samt påverkar det mänskliga psyket positivt.

Efter behandlingen har man känsla av full avkoppling, lugn och avslappning. Antalet behandlingar i kryokammaren på vårt sanatorium bestäms av ordinarie läkare.

Medical Center
bottom of page