... ...
top of page

FÖR OPTIKERN SOM VILL

STARTA EGET

Är du intresserad av att starta och driva din egen butik? För tre år sedan startade Marcus Johansson, sin optikerbutik KlarSynt Regementsgatan i Malmö. Marcus berättar om sin väg fram till utbildad optiker och tipsar om vilka fördelar han ser med att vara medlem i den butiksägda kedjan KlarSynt.

Varför valde du optikeryrket Marcus?
- Min farbror är optiker och han var delägare på Lindgren Synsam i Malmö. Han förslog att jag också skulle bli optiker. Därför sökte jag till Technical Education Copenhagen, blev antagen och hade en underbar tid och kände att detta passade mig kanon.

 

Hur många jobbar i din butik?
- Vi är två stycken, jag och min kollega Jeanette Ulmeståhl. Hon har samma förhållningssätt till kunder som jag och är väldigt kunnig och duktig med 20 års erfarenhet i branschen.

Vad är de största skillnaderna mellan att tillhöra en centralstyrd kedja gentemot KlarSynt?
- Den största skillnaden för mig är att jag kan ta hänsyn till kundens behov och önskemål och jobba relationsbyggande för deras bästa ögonhälsa. Kundens behov kommer alltid först, inte summan på kvittot. Är du duktig kommer kunderna alltid tillbaka, det är det som är viktigast.

Varför valde du att bli delägare i butikskedjan?
- Koncepten, koncepten, koncepten. Det är så brilliant med till exempel BrilliantKund, ha ha. Dessutom gillar jag namnet KlarSynt och alla de koncept som ingår. Det är ju det vi jobbar för, att folk ska bli klarsynta och se bra.

 

Vilka är de största fördelarna för dig som butiksägare?
- Återigen koncepten. Sedan känns det tryggt att jag kan ringa kontoret vid problem och att få väldigt bra service och råd. Jag får också riktigt bra inköpspriser eftersom KlarSynt samarbetar med två andra nordiska kedjor vid förhandlingarna. Det känns även tryggt med många duktiga kollegor runt om i landet, man kan ställa frågor på chatten via vårt intranät. Sen får man tillgång till en massa kunskap men har ändå bestämmanderätt över sin egen butik, som inredning, personal och prissättning för att nämna några.

 

Varför skulle du rekommendera en fristående butik att bli medlem i KlarSynt?
- Det är enkelt, varför inte tillhöra en kedja med fokus på kompetens, där du fortfarande bestämmer det mesta själv!

Bli delägare i KlarSynt!
Vill du tillhöra en stark kedja, men behålla den privata butiksägarens fördelar? Bli delägare i Sveriges största butiksägda optikerkedja med 120 butiker i Sverige – från Övertorneå i norr till Trelleborg i Söder.

Som delägare i KlarSynt får du bl.a.:

  • Kampanjer och marknadsföringshjälp

  • Kompetensutveckling/utbildning

  • Fördelaktiga inköpsavtal på bågar, linser och glas

  • Smarta kundkoncept; LinsBoxen, SynTrygg, BrilliantKund och DelBetala

  • Självbestämmande över butiken, produkter, priser, inredning och personal

bottom of page