... ...
top of page

EXKLUSIV UPPLAGA AV RESERVA DE LA FAMILIA

På fredag den 17 februari släpps Jose Cuervo Reserva de la Familia. Det är endast 120 flaskor som kommer att släppas på utvalda Systembolag runt om i landet och priset är 999 kr. Varje år buteljerar Jose Cuervo en mindre upplaga lagrad tequila från familjens privata gömma och i år har den svenska publiken en chans att få fatt i en flaska.

Intresset för tequila har växt de senaste åren och det är en produkt från just Jose Cuervo som har stått för den största ökningen, nämligen Jose Cuervo Especial Reposado. Den har ökat med nära 30% och är nu Systembolagets näst största tequila. Detta gör det extra roligt att få introducera ytterligare en produkt från Jose Cuervo familjen till Sveriges alla tequila-fans säger Ellinor Johansson, Brand Manager Spirits på Berntson Brands.

Jose Cuervo Reserva de la Familia lanserades första gången 1995 då detta familjeägda företag firade 200års jubileum. I hela 10 generationer har familjen Cuervo ägt och producerat tequila av yppersta klass.

Under alla dessa år har familjen gömt undan fat för privat bruk men när man firade 200 år så tog man beslutet att dela med sig av familjelagret. Med stor glädje kan vi berätta att det är årgång 2015 som kommer pryda Systembolagets hyllor i vår, fortsätter Ellinor.

Denna unika tequila tillhör segmentet extra-añejo vilket innebär att den måste lagras minst 3 år på ekfat, i 2015 års upplaga så finns tequila som är hela 30 år gammal enligt familjen(!). Även råvaran blå agave är viktig när man gör extra-añejo, den har fått mogna i solen 10 år och sedan använder man endast hjärtat av agaven, agavehjärtat är packat med smak och arom.

Jose Cuervo Reserva de la Familia 2015 har lagrats på både amerikansk ek, ex-bourbonfat och fransk ek, ex-cognacfat vilket ger en härlig balans mellan hantverkstequila och typiska cognacdrag.

Reserva de la Familia är gjord på 100% agave så det finns en tydlig råvarukaraktär tillsammans med en lite fetare sötma och örtighet som gör den otroligt len.

FAKTARUTA

Förpackning: 70 cl

Alkoholhalt: 38%

Producent: Jose Cuervo

Ursprung: Mexiko

Artikelnr: 10120-01

Varugrupp: Tequila

Pris inkl moms: 999 kr

bottom of page