... ...
top of page
Claus Toft Gleerup 300dpi.jpg
Torben Pedersen 300dpi.jpg
Ingefær_300dpi.jpg

INGEFÄRA ÄR ROTEN TILL - BRA LEDER! 

Grundaren av det danska hälsokostföretaget Wellvita uppfann i samarbete med forskare på 80-talet en tablett som nu hjälper tiotusentals européer att bli av med ömma och stela leder. Tabletten heter Movizin.

Ingefära har genom hundratals år varit ett högt uppskattat näringsmedel i Asien, och i 1983 gjorde två indiska forskare på ett universitet i Danmark en banbrytande upptäckt som skulle visa sig att vara början på ett framgångsrikt hälsokostföretag:

 

Ingefära - roten med det speciella utseendet - kunde ge effektiv hjälp mot obehag i lederna.

 

Startskottet till framväxten av Wellvita lossnades när grundaren, Torben Pedersen, gick ihop med de två forskare, K. C. Srivastava och T. Mustafa, om att utveckla ingefärstabletten Movizin. De två forskare från det dåvarande Odense Universitet (Syddansk Universitet) arbetade ursprungligen på ett projekt med syfte på att hitta en växt med gynnsamma effekter som gick att odla i varma Indien. Syftet med projektet var egentligen – utöver att gynna folks välmående – att skaffa en ny växt som de fattiga indiska bönder kunde leva på att odla, berättar grundarens son Claus Toft Gleerup som i dag leder företaget Wellvita.

 

De två forskare skaffade deras resultat genom att testa Movizin på deras patienter. Denna forskningen är bakgrund för den banbrytande ingefärstablettens succé och därmed att företaget Wellvita kunde bildas och sedan växa sig stort och framgångsrikt.

 

Senare utvecklingsarbete har avslöjat nya växter med bra effekt på lederna, och den moderna utgåvan av Movizin innehåller därför även boswellia-rot och nypon som både understödjer flexibla leder. Därmed är produkten ännu mera allsidig och verkningsfull än tidigare, och förbrukare i fler och fler länder har valt Movizin i ett ständigt växande tempo. Movizin har i dag erövrat stora delar av Nordeuropa som förbrukarnas favorit vad gäller kosttillskott för lederna.

Ledbrosk 300dpi.jpg
image001.png

FAKTA OM WELLVITA

Wellvita är ett familjeägt företag med över 35 års erfarenhet. När företaget grundades, tillhörde det pionjärerna inom forskning och utveckling av växtbaserade kosttillskott och i dag har det växt till att vara ett av Skandinaviens största företag på marknaden.

Claus Toft Gleerup har mer än 30 år arbetat med naturprodukter och driver i dag Wellvita som finns i hela Norden och i flera Centraleuropeiska länder.

bottom of page