... ...
top of page

I LUGN OCH RO NÄRA NATUREN

Om du vill omge dig med storslagen natur, skidåkning, massor av frisk luft och goda möjligheter att samla ny energi, ska du styra kosan så långt upp i Dalarna du kan komma, till Björnlidens Fjällby i Grövelsjöfjällen

Längtar du efter långa och fina skidspår och att enkelt kunna dra på dig skidorna utan att behöva lasta bilen? Boka in några dagar i norra Dalarna och Björnlidens Fjällby som ligger alldeles på gränsen till Norge och kaljället. Här finns tio mil preparerade spår som börjar precis utanför dörren och som sedan tar dig över fiället, till kanten av trädgränsen och in i Norge, säger Hans Segerhjelm som i tio år har drivit Björnlidens Fjällby, en anläggning där lägenheter med självhushåll finns i en traditionell timmerbvggnad med mycket känsla.

Med Göteborg 60 mil bort och Mälardalen cirka 40 mil bort, kan du koppla av och koppla bort, fylla lungorna med krispig vinterluft och pryda kinderna med friska rosor - oavsett om du är pensionär och reser med barn eller barnbarn.En plats att upptäcka och trivas på för alla. En gång i tiden tränade landslaget i Grövelsjöfjällen. Hit kommer du för att njuta av lugnet och naturen. Du bor i någon av de sex lägenheterna som alla har hög standard och är fullt utrustade, med gemensam bastu.

— För fantasterna finns möjlighet att åka skidor morgon, middag och kväll, då cirka 3 kilometer , av spåren är upplysta kvällstid.

Vill du komplettera vistelsen med utförsåkning, ligger Idre Fjäll och Grövelfjäll alldeles i närheten. Utöver det finns goda möjligheter till isfiske på Grövelsjön eller någon av de andra sjöarna som finns i Grövelsjöfjällen

Text: Maria Felldin

bottom of page