... ...
top of page
Skärmavbild 2018-10-23 kl. 22.28.51.png

Barnbarn + höstlovet + aktiviteter = kul

 

Under höstlovet i slutet av oktober kan du passa på att spendera lite tid med barnbarnen. Eller lutar verkligheten lite mer åt “ofrivillig barnpassning”, då föräldrarna behöver jobba? Kanske är det rent av en kombination? Här kommer tips och inspiration!

 

Om vikingar inte sen tidigare varit av större intresse, kan det kanske bli det nu! På utställningen “Vikingar” på Historiska muséet får man lära sig allt möjligt om vikingar, deras liv, vapen och vardag i allmänhet. Entrén är dessutom gratis för samtliga besökare. Dessutom, varför inte avsluta museibesöket med en go-fika på muséets caféet.

Läs mer på: http://historiska.se/utstallningar/vikingar/

 

För att fortsätta på muséum-spåret pågår utställningen “Guitars of the stars” på Abba-muséet på Djurgården. Oavsett intresse för gitarrer finns mycket att upptäcka; hantverket, designen, ljudet och framförallt vilken artist eller kändis den tillhört. Om ABBA är av större intresse så finns inget som hindrar er från att utforska även den utställningen, där det dessutom finns möjlighet att släppa loss och sjunga till de gamla klassikerna.

Öppna dörren till musiken på: http://www.abbathemuseum.com/sv/

 

För de lite yngre barnen är såklart Tom Tits ett bra alternativ. Om du inte har tillgång till bil kan man resa smidigt med tåg eller buss till Södertälje. På Tom Tits förklaras naturvetenskap och teknik på ett roligt sätt, dessutom finns många spännande experiment att fascineras av.

Kika in på: https://www.tomtit.se/

 

I början av oktober öppnar Tekniska muséet på gärdet upp ”Play beyond play” - ett helt våningsplan görs om till en game lounge och dataspelsutställning. Ta del av spelstationer, workshops samt historien om svensk dataspelsindustri, en upplevelse som garanterat kommer fascinera barn som unga.

Ett säkert kort är: https://www.tekniskamuseet.se/upplev/utstallningar/play-beyond-play/    

 

Junibacken är även ett bra alternativ för de yngre barnen, där får ni uppleva både teater, sång och musik, och får samtidigt en ordentlig dos av fantasi.

Läs mer på: https://www.junibacken.se/upplev-junibacken/

 

För den både simkunniga och äventyrliga är äventyrsbad ett bra alternativ. Eriksdalsbadet erbjuder både utomhuspool, vanlig simbassäng för motionssim samt rutschkanor i äventyrsbadet, med andra ord finns det något för alla.

Gå in på: http://www.eriksdalsbadet.se/   

 

För den som istället vill ta det lite lugnare kan bakning med hjälp av recept som kan gå från en generation till en annan vara en idé. Eller varför inte pyssel? Halloweensäsongen är i full gång under höstlovet, så varför inte göra dessa aktiviteter enligt temat? Ett sista tips är att gå till närmsta bibliotek och ta del av vad de har för uppslag att erbjuda under höstlovsveckan!

Text: Myrthel Hermansson

bottom of page