... ...
top of page

”Häxans hus − handbok för ett giftfritt liv” av Hella Nathorst-Böös

Förr i tiden gick folk till häxan både för att få botemedel mot olika åkommor och även när de ville förgifta någon. Dagens häxa väljer bort gifterna och lyfter fram den forntida kunskapen om naturens magiska förmåga i läkekonst. Den visdomen förenad med människans ökade insikt om kemikaliers skadliga inverkan har i sin tur lett till en starkt växande rörelse av självständiga kvinnor som tillverkar sina egna salvor, skönhetsmedel, parfymer, kosttillskott och rengöringsmedel. Den moderna häxans brygder är fria från gifter och osunda tillsatser som sätter hälsan på spel för människa, djur och miljö.

”Häxans hus – handbok för ett giftfritt liv” ger råd om vilka farliga ämnen som bör undvikas i hudvårdsprodukter, rengöringsmedel och mat. Ett kapitel handlar om vad gravida kvinnor och barnfamiljer kan undvika för ge barn en giftfri uppväxt. Boken ger inspirerande och kreativa recept på egentillverkade produkter med ingredienser från svensk skog och trädgård.

Flera av recepten är enkla, andra lite mer avancerade. På så sätt är det anpassat för alla nivåer av häxor, vare sig nybörjare eller erfaren.

 

Recepten kombinerar rik tradition med det bästa från naturen och i boken finns även en praktisk lista på skadliga ingredienser att undvika; perfekt att lägga i handväskan och ta med när man handlar.

 

Vägledande tips och recept kryddas med spektakulär historisk fakta, häxkonster och anekdoter från det förflutna. Allt illustrerat med vackra foton och bilder från svunna tider.

OM FÖRFATTAREN

Hella Nathorst-Böös har jobbat som journalist och stylist för populärpress i tjugofem år. Genom åren har hon skrivit mängder av artiklar om kropp & hälsa, personlig utveckling och om läkeväxter. 2016 publicerades hennes bok ”Häxans trädgård – läkeväxter förr och nu.” Hella brinner för historia om kvinnor och kultur men även för att främja kroppslig och själslig hälsa. Dessa viktiga ämnen möts nu i hennes bok om hur du väljer ett giftfritt liv med hjälp av naturens egna råvaror.

bottom of page