... ...
top of page
vackert landskap på sydgrönland

SYDGRÖNLAND MED SVENSKTALANDE GUIDE

Följ med på en historisk resa som tar dig tillbaka till 900-talet när Erik den röde bosatte sig i Brattahlid på södra Grönland! Vi åker i augusti 2019. Uppge kod ”senior.se” så får du 1000 SEK rabatt/person vid bokning senast 20 december 2018! Max 20 deltagare.

 

Sydgrönland skiljer sig tydligt från resten av landet, klimatet är betydligt mildare, det ligger ingen is på havet om vintern men under försomrarna lyser fjordarna vita av packis. Här bedrivs fåravel och en del jordbruk. Det vackra landskapet präglas av höga fjäll kring de inre delarna av fjordarna och skärgård utanför kusten. Här tog ett isländskt nybyggarsamhälle form kring år 1000 och lämningarna kan idag ses över hela Sydgrönland. Dagens gårdar är oftast placerade på samma platser som Nordbornas – det finns tydliga paralleller mellan deras och de nuvarande lantbrukspionjärernas projekt. Vi lär oss om områdets historia och liv och ser både ruinerna och en flott rekonstruktion av ett långhus från tiden Erik den röde bodde där.

Vår guide under hela resan heter Jakob S. Jonsson, en islänning som talar flytande svenska efter att ha bott 30 år i Sverige. Jakob är en mycket erfaren guide och som har förflutet inom teater och kulturarv. Hans stora intressen som guide är geologi, historia och kultur.

För mer information kontakta Grönlandsresor på 08-556 269 70 eller info@gronlandsresor.se

bottom of page