... ...
top of page

GULDKORN I LAPPLAND

Det sägs att det finns mer än 10 000 anledningar till att stanna i Sverige under sommaren. En av anledningarna är Gold of Lapland. Vi är en destination som sträcker sig från fjällen i väst till kusten i öst i norra Västerbotten och Lappland. Våra guldkorn hittar du i de vilda älvarna, de trevliga människorna, de djupa skogarna och i upplevelserna – året runt. Underjordskyrka, litterära landskap, ridturer i Vindelfjällen, härliga hotell och campingar - välkommen till underbara upplevelser!

Norsjö
I natursköna Norsjö finns lugnet du söker. Här finns både kultur och konst att upptäcka. Dahlbergsgården från år 1826 bjuder på scener och kulturminnen från förr. För den mer vågade inbjuder Svansele Vildmarkscenter till vildmarksutställning och härlig cykling några mil utanför Norsjö.  I Raggsjö, ett par mil utanför centralorten hittar du författaren Torgny Lindgrens Litterära Landskap, Raggsjöliden. Här kan du vandra i Torgnys idylliska barndomstrakter och inte långt därifrån hittar du Hotell Källan Spa & Konferens vid toppen av Västerbottens högsta berg Åmliden.

Malå
Malå har otroligt vacker miljö och har även Sveriges sydligaste skogssameby. Här upplever du både den fantastiska naturen men även kulturen. Malå Vildmarkscamp erbjuder möten med renar och naturupplevelser. Laggträsket erbjuder fiske- och jaktguidning i den vilda naturen. Utanför Malå i Adak ligger den anrika Sagabiografen, en gömd skatt som inte får missas under sommarmånaderna. Bor gör du bäst på Malå Hotell & Ski Event.

 

 

Lycksele
I Lycksele kan du besöka kulturella Gammplatsen med anor från 1600-talet, stadens vagga med kulturbyggnader och Skogsmuseum. Lycksele Djurpark ligger centralt och är Sveriges nordligaste djurpark med nöjespark, här hittar du det mesta och det bästa ur det inhemska djurlivet – året runt. I kommunen finns även Underjordskyrkan i Kristineberg, 90 meter under jorden med en häpnadsväckande historia.

bottom of page