... ...
top of page
teamolmed butik

FÖR ETT LIV I RÖRELSE

Dras du med smärtor i rygg, höft eller knäled? Då kan problemet komma från dina fötter. Hos TeamOlmed kan du få den professionella hjälp du behöver för att få tillbaka ett liv i rörelse med god funktionsförmåga.

Hos TeamOlmed finns en bred kompetens där alla kan få hjälp, med eller utan remiss.

Alltför många dras med smärta och problem med höfter, knän och fötter. Många gånger alldeles i onödan. Det är något som TeamOlmed vittnar om dagligen i sitt möte med kunder.

     - Väldigt många personer går omkring med höftbesvär och söker hjälp från olika håll

utan att lyckas bli avhjälpt med sin problematik. Tillslut kommer patienten till oss. Här konstaterar vi att problemet ligger i steget och en anpassad fotbädd i kombination med en optimal sko är den rätta lösningen. Då önskar man att de hade kommit hit först, så hade vi kunnat bespara dem både smärta och onödiga kostnader, säger Jan Forsman, ortopedskotekniker hos TeamOlmed med över 20 års erfarenhet och under åren flitigt anlitad av både kända idrottare och offentliga personer.

Företagets vision är att hjälpa fler människor till ett rörligare liv. Vägen dit går genom omtanke, att se varje individs unika behov och möta det behovet med stor kompetens och förståelse. 

Alla är välkomna

Till TeamOlmed är alla välkomna, med eller utan remiss. Här finns en bred, samlad kompetens under ett och samma tak, vilket gör att du kan få exakt den specialisthjälp du behöver. Med hjälp av avancerad rörelseanalys kartläggs eventuella problemområden och rätt hjälp kan sättas in.

Här finns ett stort utbud av både fotriktiga skor och inlägg att köpa i butiken. Behöver man ytterligare stöd så tillverkas exempelvis en individuellt utformad fotbädd efter dig.

     - Det behövs ingen remiss för att komma hit. Vi har avtal med Stockholms läns

landsting, vilket innebär att om din diagnos bedöms ge rätt till landstingsbidrag, så är du berättigad det hos oss. Går du först och träffar en ortopedläkare, har den läkaren möjlighet att remittera till oss. Vill man veta exakt hur reglerna ser ut kan man hitta informationen i Hjälpmedelsguiden, som ges ut av Stockholm läns landsting, berättar Jan Forsman.

Bild på fotinlägg

Hos TeamOlmed kan du få en individuell fotbädd för bästa stöd och komfort.

Bild på Jan Forsman

Jan Forsman har arbetat i över 20 år som ortopedskotekniker och har bland annat hjälpt många kända idrottare med rätt stöd för foten.

Jan Forsmans fottips:

  1. Ställ skorna på ett bord och titta på dem bakifrån. Lutar de inåt är det dags att byta skor.

  2. Gör fotgymnastik. Tåhävningar där du jobbar sakta både uppåt och nedåt stärker fotvalvet.

  3. Gör en rörelseanalys. Då får du den hjälp du behöver. Ingen ska behöva ha ont i onödan.

  4. Se till att de som gör analysen har rätt kompetens. Gå till en butik med utbildad personal. Ortopedtekniker är ingen skyddad titel, så fråga efter utbildning.

TeamOlmed:

Erbjuder: Butik, Leg. Ortopedingenjör, Ortopedskotekniker, Ortopedtekniker, Ortopedteknisk patientansvarig, Podiater.

 

Adress Torsplan: Solnavägen 2D, Stockholm

Tel: 08-690 25 53

E-post: butik.torsplan@teamolmed.se

 

Adress Söder: Fatburs Kvarngata 10, Stockholm

Tel: 08-658 00 58

E-post: butik.soder@teamolmed.se 

 

Hemsida: www.teamolmed.se

bottom of page