... ...
top of page
Mysigt rum med brasa

FÖLJ MED PÅ

ÖL-SPA

Öl blir allt mer populärt och mikrobryggerier ploppar upp lite överallt. Inte minst i Tjeckien som kryllar av dessa. Nu kan du dessutom njuta av en öl från det lokala bryggeriet – samtidigt som du badar i 35-40 graders vatten med tillsats av öl och sällsynta örter.

I dag har öl klivit in och börjat konkurrera på allvar bland finsmakare när mikrobryggerier tar världen med storm och erbjuder en bredd som tidigare saknats.

Tjeckien har länge hört till en välrenommerad ölproducent med flera stora märken och är inte sämre när det kommer till mikrobryggerier. Förutom att dessa finns i princip överallt har man tagit konceptet att njuta av en ”stor stark” till något alldeles extra.

I Tjeckien finns nämligen flertalet ölspa där man får en helt ny bild av vad det innebär att provsmaka öl. Här kan du glida ner i ett varmt bad med öl och sällsynta örter samtidigt som du njuter av den lokalt bryggda ölen – oftast ur en tapp som du kan nyttja utan att behöva kliva upp.

Det kan verka konstigt att bada i öl, men faktum är att det, förutom att vara väldigt avslappnande, även är väldigt nyttigt för din hy. Därför är det också viktigt att det genomförs på rätt sätt, i rätt temperatur och badkar som är utformade för just detta.

För de som föredrar vin så finns också ett väldigt brett utbud för vinspa. Även om Tjeckien är en stormakt när det kommer till öl så har deras vin också tagit en allt större plats med åren.

I Tjeckien kan du enkelt hitta den kulinariska upplevelsen som passar dig.

Bild på öl-spa
bottom of page