... ...
top of page
Skärmavbild 2018-09-13 kl. 23.13.52.png

Hedenlunda Slott

SÖRMLANDS HJÄRTA

Beläget mitt i Sörmland med närhet till allt. I Flens kommun finns det mycket att upptäcka.

 

Flens Kommun består av flera mindre orter som alla är värda att besöka. Staden Flen blev just ”stad” 1949 och är sedan 1971 centralort i Flens Kommun. Här är det nära till allt och du tar dig snabbt till Eskilstuna, Katrineholm, Norrköping och Nyköping. Stockholm nås på en timme. Småstaden erbjuder även en fin miljö omgiven av fyra sjöar.
 

I Vadsbro hittar man mycket gammal kultur. Kyrkan härstammar från 1100-talet och har fantastiska målningar. Här hittar man även Hedenlunda Slott. Ett måste om man är på besök i Flens Kommun. Med sin unika miljö och fantastiska natur har Hedenlunda Slott varit en plats för möten mellan människor i över 1000 år. Här bor du kungligt under en slottsweekend och njuter av god mat, avkoppling och underbar natur.

Malmköping är kommunens näst största tätort och här finns det mycket intressant historia. Här bodde nämligen människor redan på stenåldern. Varje år arrangeras två stora marknader, Gammaldags Malmköpings Marknad samt Malma Marken. I Malmköping finns Sveriges Spårvägsmuseum och Bussmuseum.

 

Det lilla samhället Sparreholm har ett fantastiskt naturskönt läge vid en vik av Båven. Omgivningarna präglas av sitt vattennära läge och sina ekhagar samt av Sparreholms Slott. Sjön Båven är på grund av sin unika fauna och omgivande miljöer klassad som varande av riksintresse.

15 september
Hälleforsnäs Bruksmarknad
Årligen återkommande evenemang som lockar omkring 8 000 besökare. Varierat utbud från ett 70-tal utställare.

 

15-16 september
Aptitrundan i Sörmland
Lokala mathantverkare, producenter och serveringar har öppet för att bjuda på aptitbitar och visa upp verksamheten.

27 oktober
Halloweenspårväg
Åk på spöktur genom den sörmländska skogen.

8-9 december
Julmarknad
Julmarknad i hela Malmköping.

Evenemang i Flens Kommun

bottom of page