... ...
top of page

Hej, Niclas här från Smartcyklar.se. Jag tänkte berätta för dig hur underbart det är med elcyklar och varför 2017 kommer bli elcykelns år!

Smartcyklar logga

Till att börja tänkte jag berätta lite om vilka vi är. Smartcyklar.se är hela Sveriges cykelbutik med en fin och stor butik i Stockholm och stor webshop online. Vi är återförsäljare av de flesta stora svenska märkena tillsammans med en väl anpassad mix av utländsk kvalitet från främst Tyskland och Holland. Oavsett om du beställer online eller direkt i vår butik kan du få cykeln levererad ända hem till dörren, helt färdigmonterad så att du kan sätta igång och cykla direkt. Alla cyklar vi säljer har även lägst prisgaranti så om du skulle hitta samma cykel billigare någon annanstans matchar vi det utan problem.
Okej, tillbaka till elcyklar, vår stora passion. Fördelarna är många och vi tänkte främst fokusera på två av dem här, nämligen livskvalitet och miljövänlighet.

Livskvalitet
Med en elcykel istället för en vanlig cykel cyklar du skönare, enklare och längre. Du får helt enkelt mer nytta av din cykel. Det blir enklare och roligare att åka på längre utflykter eftersom du nu kan ta dig mycket längre utan att det tär på leder och knän. Att susa upp och ned för branta backar blir helt plötsligt en barnlek som knappt kostar någon energi alls. Helt plötsligt kommer du komma på dig själv med att njuta av din cykling mer än du någonsin gjort förut - för inte nog med att det är lättare, det är också mycket roligare att cykla med el!

Miljövänlighet
En stor anledning till att vi på Smartcyklar.se älskar elcyklar är för att det gör så gott för miljön. Trenden vi har märkt hos elcykelägare är att eftersom cyklingen nu blir både lättare och roligare väljer många att ställa bilen och istället ta elcykeln. Den dagliga pendlingen eller veckoturen till ICA kan nu enkelt göras på elcykel, utan bli varken trött eller svettig. Cykelsäsongen förlängs samtidigt eftersom du enklare står emot busvädret som brukar komma framåt september månad. Elcykelägare brukar i genomsnitt kunna cykla uppemot tre månader längre än vanliga cyklister. Varje person som väljer elcykeln istället för bilen är en liten men viktig miljövinst. Byter du ut bilen mot elcykeln slipper du ju även irriterande parkeringsletande och onödig parkeringsavgift.

Varför Smartcyklar.se

För att göra det så enkelt som möjligt för dig att välja en elcykel har vi en testbana vid vår butik på Birger Jarlsgatan 65 i Stockholm där du alltid har möjlighet att provcykla våra senaste elcyklar, självklart gratis och med hjälp från våra duktiga elcykelexperter. Vill du hellre kika online har vi där över 150 olika modellar att välja mellan, i alla olika prisklasser och varianter. Vi har även en elcykelguide där du enkelt skriver in dina preferenser och låter oss visa dig den mest passande elcykeln. Vill du lära dig mer om de olika batterierna, motorerna och märkena har vi även en del av hemsidan helt dedikerad att lära dig allt du behöver veta om elcyklar. Aldrig har det varit enklare och tryggare att välja det som är rätt för dig, miljön och plånboken!

 

Favoriter

Jag vill även passa på att rekommendera två av mina egna el-favoriter;

Brinckers Barcelona
Den moderna tidens nya standard i elcyklar, direkt ifrån cykelmästarnas hemland; Holland! Ny på marknaden men obeskrivligt klassisk är denna Brinckers Barcelona F7 med en låg instegs ram. Den är utrustad med en 40Nm motorsystem placerad i framhjulet för en bekväm åktur varje dag med drag-liknande stöd! Tillsammans med Shimano Nexus invändiga växelsystem blir varje kupering och sträcka till en riktigt rolig barnlek!
Cykeln väldigt elegant designad (Holländsk design!) men har också en otroligt bekväm geometri med lyxiga detaljer och ergonomisk körposition. Även efter flera kilometer kommer du fortfarande vilja fortsätta cykla - speciellt om vädret skiner lika mycket som cykeln själv!
Pris: 21.499:-

 

 

 

 


Victesse Magnum
Denna storsäljare är en riktigt lysande elcykel med lågt insteg. Cykeln levereras med en kraftfull framhjulsmotor som kan assistera dig i över 150 kilometer. Motorn från Bafang kommer att assistera dig upp till 25 km/h och har 9 olika effektlägen/assistansnivåer. Du bestämmer själv exakt hur mycket hjälp du vill ha av motorn via en användarvänlig display på styret. Dessutom så levereras cykeln med 3 växlar så att du klarar dig fint på stadens alla vägar och backar. Denna elcykel levereras även med ett godkänt AXA lås.
Pris just nu: 11.499:-

bottom of page