... ...
top of page
bild1_eezyflow_presentation_210505.jpg

EEZYFLOW SOVKRAGE - Friare luftvägar reducerar snarkning

Sov skönt i en sovposition liknande framstupa (stabilt) sidoläge. Eezyflow ger dig möjligheten genom att hålla huvudet uppåt, lätt sträckt bakåt, något framskjuten käke och stängd mun. Vakna mer utvilad utan muntorrhet.

Denna sovposition liknande framstupa sidoläge (stabilt sidoläge) ger friare luftvägar och snarkning reduceras i olika grad beroende på anatomi, vikt, leverne, ålder och hur länge man snarkat. 
 

Snarkning uppstår i de vävnader som vibrerar i de övre luftvägarna. När man somnar slappnar musklerna i kroppen av. I svalget har vi mycket mjuk vävnad och när musklerna slappnar av påverkas luftvägarna. Väggarna i svalget förslappas, tungan sjunker bakåt och den mjuka delen av gommen blir sladdrig. Blir det tillräckligt trångt så börjar det vibrera och man snarkar

antisnore7772.jpg

EEZYFLOW – ETT HANTVERK
Gjuts i specialtillverkade formverktyg

Inställbar i höjdled

teknisk_bild_justering_krage_210505.jpg

• Tryckavlastande skum

• Skönt stöd för hakan

• Formas av kroppsvärmen

• Hudvänlig

• Mjuk, fjäderlätt och luftig

• Överdrag av härlig svensk bomullstrikå

• 100 % ekologisk bomull

Eezyflow by Anti-Snore Partner Sweden AB: 

www.eezyflow.com 

kundservice@eezyflow.com

Tel. 08 636 50 30 

Vibrationerna kan ske högt upp i näsan, i den mjuka gommen eller bakom tungan, men oftast är det en kombination av dessa.

 

Eftersom vibrationerna vid snarkning ofta medför en viss svullnad i svalget bör man pröva en ny metod/behandling i åtminstone en månad innan man avfärdar den. En annan anledning är att snarkningarna kan växla i svårighetsgrad från natt till natt, beroende på kroppsläget, nästäppa, trötthet eller alkoholintag. 

 

”Resekrage” utmärkt vid resor med flyg, tåg eller i bil som passagerare. Även icke snarkare kan använda Eezyflow vid resor ”anländ utvilad utan nackspärr”.

EEZYFLOW’S LÅNGA HISTORIA 

 

Jag har levt med snarkare sedan 10-årsåldern. Ljudnivån var stundtals olidlig. Detta bidrog till frustration och många nätter på soffor, i barnkammare och stundtals sov jag under bar himmel i skärgården med hunden istället för på båten. 

 

Trettio års frustration och en hel del vakentid bidrog till att jag såg ett mönster. Snarkningarna upphörde i vissa sovpositioner, oftast på sida eller mage med huvudet lätt sträckt bakåt och med stängd mun. En idé om att kunna styra sovställningen på ett bekvämt sätt mognade fram under 2005. 

 

Produktutvecklingen startade och parallellt ställde jag frågor till olika läkare/forskare i ämnet, deltog på sömnkongresser, konferenser och ägnade mig åt inläsning av data. Jag ville lära mig mer om snarkning, dess orsaker och risker. Jag upptäckte efterhand att den sovposition jag eftersträvat kan jämföras med stabilt sidoläge (framstupa sidoläge). 

 

När narkosläkare ser till att andningsvägarna hålls öppna hos en medvetslös patient brukar de böja huvudet bakåt för att vidga svalget. Dessutom stänger de munnen och skjuter underkäken framåt, så att tungan inte så lätt faller bakåt. Alla dessa knep kan man själv utnyttja mot snarkningarna. Prova själv hur tungt det känns att andas med huvudet framåtböjt i sängen istället för bakåtböjt.”

 

Jag har sammanfattat allt jag lärt mig genom åren. När man förstår varför man snarkar och vet vilka metoder man kan ta till så blir det så mycket lättare att göra något åt situationen. Friare luftvägar reducerar/eliminerar snarkning. 

 

Med önskan om en god natts sömn, 
 

Ann-Christine Krook, 

Grundare av Eezyflow 

bottom of page