... ...
top of page
Skärgård

LÄNGTAN TILL SKÄRGÅRDEN

En vintersemester i skärgården kanske inte är det första du tänker på när det gäller semester, men vänta tills du läst färdigt så har du säkert ändrat dig. Då kan det också vara så att du funderar på att fira nyår i skärgården.

För det första – vad är skärgård? ”En skärgård är en samling skär, holmar och öar med omgivande vattenområde och anknytning till en kust” säger Wikipedia. Så den som tycker om öppna landskap och vida vyer brukar också älska skärgården. Det är inte bara naturskönt, det är både fridfullt och rogivande. En underbar plats att meditera, komma till insikt och reflektera.

När du befinner dig i citymiljö är det oftast inte så kul med snö, slasksnö som bara blir svart och sörjig. I skärgården är det helt annorlunda. Snön förblir vit och bäddar in hela landskapet i bomull, som ett riktigt sagolandskap att vandra omkring i. Du har säkert tänkt på att även himlen ändrar karaktär när man kommer utanför storstaden och intar en mörkare nyans med klara, tydligt gnistrande stjärnor.

Skärgård

Kom in från kylan - in i värmen
Härliga vyer och gnistrande isar i all ära, men man kan bli lite småfrusen. Dock inte så länge, för innanför dörrarna på det stora hotellet Djurönäset finns ett underbart bastulandskap att krypa in i. När kroppen är genomvarm och du svettats en stund, kan du med fördel ta med en öl och sjunka ner i en av vilstolarna. Är det fortfarande ljust ute har du utsikt över hela skärgårdslandskapet. Sen kan det vara skönt att simma lite i poolen och värma sig en stund till i en annan typ av bastu. Här kan man mysa omkring väldigt länge och bara vara.

Fira nyårsafton med storband
Men på nyårsafton vill du säkert inte bara ta det lugnt och vila utan också få en större upplevelse och kasta loss. Nyår är en tid för fest och inte vilket fest som helst! På Djurönäset ställer man till med en riktig nyårsgala och bjuder upp till dans med äkta storband. Elva personer på scen varav fem blåsare ger dig swing, soul, funk och disco-toner toppat med några rockklassiker. Rytmiska toner för dansbenen och harmoniska klanger för själen, njutbart även för den som inte vill dansa. Firandet fortsätter, efter stort festfyrverkeri, med musik och dans långt in på natten. Låter det spännande? Djurönäset har paketerat nyårsafton i ett-dygn eller två-dygnspaket, så att den som väljer att fira i skärgården också verkligen ska hinna med att uppleva vinterskärgården.

Vill du fira nyår i skärgården är det bara att ta sig till Slussen i Stockholm, sätta sig på SL´s direktbuss och stiga av på hållplats Djurönäset 50 minuter senare. Att ta bilen går naturligtvis också bra, väg 222 går hela vägen fram till Djurö och du är då i världens vackraste skärgård, på skärgårdsparadiset Djurönäset.

Storband

Weekendpaket
Andra planer för nyår? Det kommer vara vinter i ytterligare flera månader! Välj ett weekendpaket istället, inte lika pampigt som nyår, men lika exklusiv miljö och sköna upplevelser. Under vissa helger lovar Djurönäset att bjuda på levande musik med mycket välkända stora svenska artister. Du kan boka på deras hemsida ww.djuronaset.com eller ringa 08-571 490 00.

Pia af Rolén

bottom of page