... ...
top of page
Flod med båt

ROFYLLD RESA MED

KANALBÅT

Att uppleva den brittiska landsbygden från det nät av kanaler som slingrar sig genom landet, är något extra. Om man dessutom valt att färdas på en fulltutrustad kanalbåt, är det nära på oslagbart.

Den engelska landsbygden bjuder på lummig natur och vackra vyer. Solen tittar fram mellan molnen och du sippar på din kaffekopp. Ni glider sakta fram på kanalen och från kanalbåten tittar du nyfiket på den by ni närmar er. Strax ska ni lägga till för att gå upp och strosa lite bland husen innan ni sätter er på den lokala puben för en mysig middag.

Låter det lockande? Att hyra en kanalbåt för en långhelg eller vecka är en upplevelse utöver det vanliga. Allt du kan tänkas behöva, från fullt utrustat kök till dusch, toalett och wifi, finns ombord. 

-Många av våra kunder är mellan 50 och 80 år. Ofta är det fyra par som tillsammans

åker ut. Det är ett bekvämt resande. Man har sin egna hytt och allt finns ombord, någon av våra båtar har till och med öppen spis. När man behöver sträcka på benen lägger man till där man behagar och stannar så länge man vill. Har man en gång provat att resa med kanalbåt vill man garanterat göra det igen, säger Ulrika Gustafsson, Sales & Production Manager hos Classic World. 

Allt finns ombord

Classic World har anordnat kanalbåtsresor i England sedan 1992. De har en gedigen erfarenhet och ett stort kontaktnät.

 

-Vi ordnar med allt om så önskas. Ofta skräddarsyr vi resan så den ska passa för

gästen. Det kan handla om att bygga på kanalbåtsturen med en whiskey-resa eller att boka en övernattning i ett slott på landsbygden. Ingenting är omöjligt och som gäst kan du känna dig helt trygg i att allt blir bokat och planerat, lovar Ulrika Gustafsson.

 

Flyg till England kan man ordna med själv, eller så tar Classic World hand om den biten också. Då behöver du bara packa din väska och åka.

 

-I båtarna finns både sänglinne, handdukar och regnkläder, så det kan man lämna

hemma. Försäkringar på båten ingår även i kostnaden, liksom bränsle. Innan ni beger er ut får ni en grundlig genomgång av en instruktör, både hur båten fungerar och hur man slussar. Skulle ändå olyckan vara framme och båten gå sönder är det bara att ringa ett akutnummer, så kommer snabbt hjälp på plats, berättar Ulrika Gustafsson.     

Vacker utsikt ö båtar och vatten
Tips inför kanalbåtsresan

1.Ta med trädgårdshandskar. De är bra att ha när du hanterar repen på båten.

 

2.Glöm inte svenska flaggan. Att ha den i styrrodret är kul och ger ofta upphov till samtal med nyfikna engelsmän.

 

3.Packa i mjuka väskor. Det är begränsat utrymme på båten och att kunna stuva undan packningen är skönt.

 

4.Köp med en guidebok. Genom Classic World kan du köpa en bok som innehåller all tänkbar information om de små byar ni passerar.

 

5.Planera er resa. Sätt er och skriv ner era förväntningar. Vad vill ni se? Vilket område vill ni uppleva? Classic World samarbetar med marinor runt om i hela England, Skottland och Wales. Kanske lockar Londonregionen eller Norra England?

Hamn
Kort fakta

Vad: Kanalbåtsresor i England, Skottland och Wales.

Antal personer: Från 2 till 12 personer.

Kostnad: Beroende på val av båt, längd på turen samt val av övriga aktiviteter. Prisexempel: En veckas tur med fyra personer i början av juni kostar omkring

4 000 kr/person. Flyg och transfer tillkommer.

Krav för att få hyra: Inga alls. Ingen tidigare erfarenhet krävs för att kunna hantera båtarna.

Erbjudande: Boka inför nästa år före 31/10 2016 så får ni “boka-tidigt rabatt” på 15 %.

 

Classic world

Hemsida: www.classicworld.se

Telefon: 08-22 80 70 (vard. 10-16)

E-post: info@classicworld.se

bottom of page