... ...
top of page

DEN HISTORISKA DRÖMRESAN GÅR GENOM EUROPA TILL ALPERNA

Kombinationen av kultur, historia och fantastiska naturupplevelser har gjort bussresor genom Europa mycket populära. Idag är bussarna modernt utrustade vilket gör resan både bekväm och upplevelserik. Medan man lutar sig tillbaka i moderna och bekväma bussar, passerar man historiska platser i Europa och får njuta av fantastiska vyer och klassiska kulturarv.

STS Alpresor har lång erfarenhet av att arrangera bussresor och deras sommarresor med långfärdsbuss till den vackra och historiska alppärlan Bad Gastein har blivit en populär klassiker.

- Vi har arrangerat våra fina kulturresor genom Europa i över 25 år. På resan till och från Bad Gastein gör vi stopp i världsstäder som Berlin, Dresden, Prag och Göttingen och njuter av guidade turer, god mat och trevliga hotell, säger Peter Johnson, VD på STS Alpresor.

Resan börjar i Berlin och går via barockstaden Dresden vidare till den gyllene staden Prag. Under tre kulturspäckade dagar får man uppleva historiska sevärdheter såsom Brandenburger Tor, Alexanderplatz och den berömda Karlsbron. Alla turer leds av lokala, svensktalande guider som har gedigen kunskap om städernas främsta kulturpärlor.

Efter dagar av historiska upplevelser fortsätter resan mot semesterparadiset Bad Gastein där det vackra alplandskapet inbjuder till en vecka av sol, bad och underbara promenader. Även byn Bad Gastein bjuder på en unik historia som sträcker sig tillbaka ända till 700-talet. Redan då upptäcktes de varma källorna med thermalvatten som kom att göra orten till ett av världens mest populära resmål under hela 1900-talet.

Bland byns många 5-stjärniga hotell har framförallt Hotel Salzburger Hof spelat en viktig roll i ortens utveckling. Hotellet började byggas år 1889 och stod färdigt år 1907. Bygget leddes av den berömde italienske byggmästaren Angelo Comini som även stod för flertalet andra hotell i den då världsberömda kurorten. Bad Gastein hade flera 5-stjärniga hotell, samtliga med radonhaltiga, varma thermalbad belägna i de nedre våningarna. Det lockade kungahus och den ekonomiska och intellektuella eliten från hela världen.

 

Under det gyllene 20-talet blomstrade turismen i byn och förde med sig världsberömda gäster som Thomas och Heinrich Mann, Albert Einstein, Sigmund Freud, Somerset Maugham, USA's presidentfamilj Roosevelt och många, många fler.

 

De båda världskrigen innebar oroligheter även i denna lilla undangömda dal och både under första och andra världskriget fungerade hotellet som sjukhus.

Idag är det pampiga hotellet ett landmärke för hela Salzburger Land. Hotellet bjuder på en fantastisk interiör, vackra rum och förstklassig service. Här bor man med fantastisk utsikt över Gasteinerdalen och njuter av högklassiga middagar. Köket på hotellet har rykte om sig för att vara bland de bästa med regelbundna besök av kända Guide Michelinkockar.

- För oss är bekvämlighet och högklassig service viktigt och vi vill att våra resenärer ska få den bästa upplevelsen av hotell och god mat. Under hela bussresan bor man bra på fyrstjärniga hotell med hög service och bekväm komfort, säger Peter.

 

Bad Gastein bjuder på mycket mer än bara en fascinerande historia. Bland de blomsterprydda ängarna finns det mycket att uppleva och nationalparken Hohe Tauern bjuder på storslagna vandrings- och promenadleder. Får man inte nog av kultur arrangerar STS Alpresor även många trevliga dagsutflykter under veckan.

 

- Bad Gastein ligger nära flera berömda Europeiska sevärdheter vilket gör att vi kan erbjuda ett gediget utbud av dagsutflykter. Under veckan arrangerar vi bland annat turer till Venedig, Salzburg och Salzkammergut som alla finns med på Unescos Världsarvslista, berättar Peter.

Efter 11 dagar, fulla av kultur, natur, avkoppling och många nya vänner återvänder bussresenärerna till Sverige. Många gör resan om och om igen och inte sällan hör de av sig i efterhand för att berätta om sina upplevelser, nyfunna vänner och den fantastiska servicen de upplevt genom reseledare, busschaufförer och lokala guider.

 

- Det är detta som gör oss stolta som Nordens största researrangör till Alperna, avslutar Peter. Vi vet att vår service är den bästa och våra gäster bekräftar detta om och om igen.

 

Idag blomstrar Bad Gastein både sommar som vinter och historiens vingslag är väl närvarande i denna vackra alport. Det är fantastiskt att se hur utvecklingen går framåt och att det klassiska vackra, koklockor och läderhosen, extremsportare och livsnjutare på lika villkor kan återvända hit år efter år.

Program:

Dag 1 torsdag: Malmö-Berlin

Avresa från Malmö med ankomst till Berlin tidig eftermiddag. Guidad rundtur, middag och övernattning i Berlin.

Dag 2 fredag: Berlin-Dresden-Prag

Avfärd från Berlin med lunchstopp i Dresden. På eftermiddagen ankomst till Prag. Middag och underhållning på tjeckisk restaurang.

Dag 3 lördag: Prag-Bad Gastein

Guidad promenad genom den Gyllene staden Prag. Efter lunch avfärd mot de österrikiska Alperna och Bad Gastein. På kvällen ankomst med välkomstbuffé på Hotel Salzburger Hof.

Dag 4-9 söndag-fredag: Bad Gastein

En vecka av avkoppling, natur och kultur i Bad Gastein. Dagliga utflykter med guide till bl.a. Salzburg, Venedig, Salzkammergut.

Dag 10-11 lördag-söndag: Bad Gastein-Göttingen-Sverige

Hemresa via universitetsstaden Göttingen. Tillbaka i Sverige under söndag.

Reslängd 11-dagar

Avresa varje onsdag från maj-oktober

Bussanslutning från 18 platser i Sverige

Maxtid bussresa/etapp: 2 timmar

Övernattning i Berlin, Prag, Bad Gastein och Göttingen

Guidade turer med svensktalande guider

FAKTA - DRÖMRESAN GENOM EUROPA

bottom of page